【爆相爆片】全裸大媽進擊大圍中學 學生驚慄尖叫

165 回覆
430 Like 7 Dislike
咁都可以嘈交
你都幾識揀野覆
唔好講咁多廢話啦你捨得覆未
冇意見有乜嘢可以覆

做乜鳩
你都幾on9

:abc曾經證實過1+1=2
:唔得!abc上年考試計錯左一條,冇100分!唔可信
:咁efg曾經證實過1+1=2
:我冇意見唔覆了(收聲潛水走人

因為林夕錯過
所以1+1=2呢d咁撚普通既常識都變成唔係現實
比人換第二個論證中出完就話冇意見,你老尾 入黎混吉
做乜鳩

1+1=2係有數學定義喺背後 以致嘅科學共識

咁你講吓邊個/邊本粵語辭典定義過「有種」 以致語文常識啦

咁有人提出到而個唔係孤證咪冇問題 你自己提唔出反而話人潛水 我一開始已經講明叫你提另一個論據出嚟 講明咗說服我嘅條件都有得笑
找數絲打黎
睇嚟巴打上討論區嘅目的唔係討論

而係搵存在價值
你都幾叻偷換概念
咁好
:abc曾經證實過屌你老母係廣東人鬧人既方法
:唔得!abc上年文學考試做錯左一條,冇100分!唔可信
:咁efg曾經證實過屌你老母係廣東人鬧人既方法
:我冇意見唔覆了(收聲潛水走人
因為林夕錯過
所以1+1=2呢d咁撚普通既常識都變成唔係現實
比人換第二個論證中出完就話冇意見,你老尾 入黎混吉
睇嚟巴打上討論區嘅目的唔係討論

而係搵存在價值

你係咪講緊自己咋
哦!你錯過!冇100分!我唔會信你架!
小學雞咩
林夕幾時可以代表粵語詞典

我偷換咗咩概念?
講意境的話 你就要考慮埋嗰時嘅字幕係畀咩人睇 點解唔係我手寫我口
只要無J
網上瘋傳一定無連登份
進擊的巨人?
唔係吹水
當年中學都試過有個傻婆係學校出面唔著衫行過
我地唔知係上緊PE當定小息,成班一齊起哄
以前香港的確有人講 "有種"
最常聽到既係 "有種既你就唔好走!"
新潮D既係 "夠薑"
再之後係 "沙pop"
PE
點解咁多頁都未有無碼版
辛棄疾首青玉案原文係書面語咪用書面語 人哋用典咪唔我手寫我口 有根有據

唔係歌 係專欄

上星期在林夕的專欄見到這四字詞,也是港式用法,我立即如獲至寶,向他求教。夕爺說,他也知道讚美意思,但自己通常當「耐人尋味」、「有弦外之音」使用

https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/realtime/article/20171207/57547133
同埋唔知你點得出「我覺得我自命不凡,林夕寫嘅嘢染過我所諗」

我一直只係覺得我第一次comment條友引喻失義 唔係一個好嘅證明/唔應該咁做反駁
你查吓任何一本辭典可圈可點點解先

同埋港式用法係篇文嘅作者講 唔係林夕講 林夕自己有講自己點理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞