【爆相爆片】全裸大媽進擊大圍中學 學生驚慄尖叫

165 回覆
430 Like 7 Dislike
毫不忌諱,毫無拘束,自然奔放
睇打格圖都要洗眼
叫連登走數群情何以堪
有無片
你唔好偷換概念啦 而家個點唔係「有冇錯」咁表面 而係去到「有錯 而個錯係用支那話」兩個條件
但係林夕個錯根本唔係用支那話 除非佢有首詞用過咩牛逼 666 既 你先可以話佢做例子唔岩
找數真女漢子
波台成班
你先係偷換概念 喺而個情況有錯同用支那詞係同一件事嚟 點解硬係要將佢二分?唔通佢用支那語會冇錯?

個錯唔係用支那語 咁都係代表佢遣詞有誤呀 咁點解今次唔可以有誤?

你哋一路都建基於「有種非支那語」嘅既定立場上面討論 但又拎唔出除咗林夕填詞以外嘅論據去支持
你個思維都幾奇怪 你講既有錯係語義錯誤 人地講既係文化問題(唔應該用蝗語)兩個根本唔同範疇 如果你將全世界(有錯)既野都歸埋一齊 咁都冇咩好講 因為你基本上可以將所有野都拉埋黎講
係你唔明我嘅意思

我嘅意思係佢可以填錯一次詞 自然可以填錯第二次詞

就好似有任何案底都唔見得某啲工咁 明明嗰個案底未必同工作內容有關 係誠信問題

基本上可以 但實際上唔可以
海福友?
大佬 而家都冇人話佢唔會填錯第二次詞
個重點係 位巴打用呢首歌做例係想證明以前都有香港人用有種黎創作 唔係大陸話

姐係關注既地方唔係個語義上面 係有冇人用過 而用既人係咪香港人 簡單啲講 就算林夕用錯晒個字 將有種完全相反到變成係「冇膽」咁解 巴打用既例子都冇問題
奇行種
咁佢可以誤信可圈可點嘅詞意 點解唔可以粵支混淆?

08年大把高登仔覺得自己係中國人 屌鳩話捐錢冇用個女中學生 代唔代表今時今日都係?

嗰時佢用而冇人屌可能係純粹因為當時中港矛盾唔劇烈 甚至係蜜月期 話唔定實際上都係支那語?手提手機之爭又係咁 拎嘅論據年份太早自然有誤 所以咪叫佢畀過另一個論據 而唔係用個有爭議嘅論據

錯係好多種 唔係淨得誤意一種
1.6米?!
再舉多個例子

以前高登都有吾系甘牙但冇人屌

係咪代表吾系甘牙唔係5p字/其實高登可以用?
進擊的巨人
呢個大媽,原本係連登巴打,賭丁找數後,去咗泰國變性,之後逢賭丁必輸,結果痴撚埋線 (仲癲過追x兩x黑x)
驚見奇行種快D搵兵長搞店佢呀好驚呀
找數真漢子
可能如你個名所寫,老老實實,我都唔想睇無碼版
有種都唔識
唔係00後就係大陸仔
估唔到依隊仲有新歌
有種都係大陸仔???
仲要嘈咁耐
傻撚左???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞