大學 大專 冗員討論區 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想做冗員
💪🏼加油爸打
人工差幾遠先 ... 譬如 EO 起薪 25k,clerk I 起薪 22k
如果你冇相關經驗又未到 EO 起薪
睇 CV 覺得你有賣點既,咁或者會照搵你去 in,岩傾就俾 clerk I 位

FG做左1年幾私人公司 想explore下大學admin行業 應該報咩title呢?
有時見Clerk II都要有1-2年經驗在相關行業,但我又冇
係咪應該揾報Project Assistant II而唔應該報Project Coordinator?
依加揾緊16k, 轉工aim 15k
謝謝咁多ching解答
唔駛減人工既
想問我應該報咩title?
因為冇相關經驗
報左好多都冇回音 又冇打來叫我interview
所以都有啲絕望 諗緊係咪報唔岩title
想問下你報咩post多
CUHK: Project coordinator, project assistant
UST: Assistant officer, Clerk II, Program Assistant
CityU: Clerical officer II
OUHK: Assistant Student Affair Officer, Student Affair Officer
仲有其他唔係太記得
[url]次次Apply都要填referee, 但又唔想填自己老細, 可以點做?[/url]
有d寫明必填,好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞