AKB48本家討論區#29 新一年又要準備開爐

1001 回覆
7 Like 6 Dislike

波控至愛
我份工唔洗搭車
揸車番工

波控至愛
今日mhh出事冇心機睇
平時肯定已經除褲仔

我都係 除非mirumiru巴打再出白間既終極波圖....
我住嘅地方就係工作嘅地方
屋企番工,勁到

本身唔熟ngt 但呢件事真係離哂大譜
見啲人開始估係邊個出手
講真,我地都唔係想營運炒左d 咁衰既mb,人誰無過
但一定要講事實比飯知囉,同埋最低限度要雪個d mb一段日子,整頓好個團,同還個公道比mhh
其實唔難

眼鏡
嘩...你都好仁慈喎,攪到咁都淨係雪幾日,如果我係2期生一定有樣學樣囉
如果犯了戀愛條例 無問題
是member自己對不起 fans 們

但今次嚴重影響了其他member嘅生命安全
這個過是不可能原諒 一定要炒
講真之前撚撚花大家都狂屌佢要求佢走(包括我自己都有份),所以唔好雙重標準,我自己係米飯都覺得要嚴懲,無決心嘅改革係唔會成功嘅一日囉
講得啱,如果我地都心存僥倖,咁我地同今村有撚分別咪又係大細超包庇自己人,仲有咁唔係愛而係害咗佢地,之後團嘅聲譽會點
支持!我太大愛了,係改革既路途上唔可以心軟
仲留兇手邊個仲敢入ngt
呢獲一定要至諸死地宜後生,淨係成員房自出自入己經犯咗偶像大忌,如果唔大刀闊斧,一定留唔住班油王,油王比咁多錢都係想滿足佔有慾
戀愛禁令就話idol先有姐 今次呢件事就算發生係普通人身上都好離譜 暴行罪入唔到我已經唔明 非法進入民居都無提真係匪夷所思 咁同銅鑼灣書店有幾大分別 發生完都可以無左件事 真係學佢咁講隨時死左都無人知
唔講有無教唆犯罪 淨係諗到呢啲野已經唔止係偶像失格咁簡單啦 我真係唔明今村個腦諗咩 到底佢保嘅mb係重要到咩地步或者有咩背景到連呢啲事都夠膽冚
咁就要定義到底係成座宿計定計房啦 再者mb有無權俾其他人入都係問題 不過呢啲細節就留番俾人查啦
有mb可以諗到咁多計劃本身已經好恐怖 仲恐怖過狂飯
同埋根本扭曲哂成個系統 變左聽話行正統派idol反而要受逼害 呢件事的確會燒到成個akb好傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞