AKB48本家討論區#29 新一年又要準備開爐

1001 回覆
7 Like 6 Dislike

唔知有無人睇既前言:

雖然最近推得唔快,但本區宗旨係悠閒既聚腳點,唔求幾十日爆po,但求大家得閒貼下圖吹兩句就好,歡迎各路人馬加入本家大家庭

蒙大家錯愛,本PO可以開到29,想再次重申開番本家PO既原意係希望俾各位本家飯有個集中地吹奏自己個推,無論貼圖又好、放mb活動既情報上黎又好、打機過唔到、番工辛苦吐苦水,甚至想講自己同MB已經有默契,心入面有各自既位置都無問題

明白到現今世代好多48飯都係各團互走,亦唔介意大家偶爾貼下其他分團既成員介紹俾其他會員知道,總之唔好貼到或宣傳到呢度變左100%既分團討論區就可以

其實呢邊規矩好簡單:
1. 唔明或有野想知可以問其他巴打或google。
2. 討論過程實有爭論或嘈交,基本上唔好人身攻擊就得。
3. 明白到理論上除左完美既奈奈無一個MB係完美既,黑還黑、恥笑還恥笑,唔好太過分傷到成員既飯既感情就好了。
4. 8仔算唔算本家?有人算有人唔算,呢邊無咩所謂都歡迎討論同吹奏。
5.本PO歡迎mb生日圖海洗1001,唔好分開2日洗就ok。
6.萬一真係咁唔好彩有會員唔小心自爆左,麻煩大家唔好引用落去
7.如果係吹奏46團或想撩人過檔請麻煩番去46團既相關po,有緣既話巴打們自然會過去睇
8.通常會員掛住個mb神ID唔代表首推係佢,可以第二三四個mb都係老婆/女朋友
9.Mary,平仔,水野,牙蘭,莉紗緒成班真人MK扮毒撚
10.世界仔唔去睇奈奈solocon罪該萬死
11.呢度好多日文達人扮新手話唔識
12. 本家區三大黨派:自稱本家死忠既船團&柏木黨&萌夏黨
13.MARY:好想一生一世守護__ __BB豬(每月更新)
14.留意到好多單推會然成日貼其他mb但又話無推,只係以前一直留意開或支持好女仔
15.我地本家啲咩最後希望最後武器最後覺醒多到數唔哂
16.NGT2019 BUG CON on 19/1/2019 in AKB48G RH
一切既知識:
http://google.com

特別鳴謝會然I am Mary:

https://docs.google.com/document/d/1qFHsr_JzhWwiRAkGOCu0185Od67ERVVM63E1bj309o4/edit?usp=sharing

握手流程攻略 KEEP住UPDATE

其他諗到再加
岡部麟初のソロコンサート

〈ゲスト出演メンバー〉
横山結衣(青森県)/谷川聖(秋田県)/吉川七瀬(千葉県)/小田えりな(神奈川県)/佐藤栞(新潟県)/山田菜々美(兵庫県)/中野郁海(島根県)/人見古都音(岡山県)/下尾みう(山口県)/行天優莉奈(香川県)

Solocon攪啲咩表演嘉賓牙
本店咁多con又就快RH你又唔寫做標題(好似係)
下星期先開波,諗住#30先用
咁有信心之前推爆
大家俾啲心機一齊攪攪佢
有人話啲飛賣唔去 要搵嘉賓
點解我係香港
轆轆
運營幫佢搞左唔少anti返黎
感覺同當年橫生肉依一樣
同我一齊去睇未
同我一齊去睇未
佢唔睇奈奈
點可以睇其他

送咩俾maya 好
諗諗先🤔

LM

揸機嗰時會笑得冇咁好睇
又飛
法國田口寶寶長短髮都咁尾機
已經俾左佢
16.NGT2019 BUG CON on 19/1/2019 in AKB48G RH
咁你又幾時同我去睇
NGT48単独コンサート
ゲスト出演:AKB48/SKE48/NMB48/HKT48/STU48
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞