康文署 文化工作副經理

1001 回覆
134 Like 16 Dislike
咁由6月18 in到7月4號喎,大大話話都要in過千人啦
除左今次請100人,waiting又100姐,唔係點可以1round interview踢走幾百人呀
所以set多幾round interview,每round踢一二百人走都好合理姐
仲要係我保守估計得1人interview
次次呢個post都成萬人申請,可能有3/4千人有得interview都唔出奇
4round interview已經係好保守既估計了
我有保留
AL之前都係2 round only
第1 round 都搞咗1個月到
但個waiting list 都玩到而家
由於AM同AL差唔多,所以我估都係2 round到
4 round 啲大老闆先冇咁多時間去同你地玩

姐係巴打你意思係waiting list會好多好多人?
Waiting List最後入職個個有可能等3/4年?
如果waiting list可以玩3/4年既話的確有可能兩round既
對上嗰次開AM位嘅Board 好似15年(唔知有冇記錯),跟住我知上年年頭到先用得完waiting, 所以先再開board, 所以我先估今年都係差唔多
LCSD DEPT grade, AL, AM, AC 條waiting都好長
(ALSM唔知了,冇相識朋友仔)
衣著應該著suit定係smart casual就可以?
眼見6個女考生有2個著suit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞