蘋果廣告製作公司 (3)

1001 回覆
102 Like 11 Dislike
有次喺fb香港懷舊果啲page睇到佢地share呢條片懷舊,黑底白字同啲旁白嚇撚到我成個月瞓唔撚到
係咪落廣告洗白啲錢?
政府出陰招點會光明正大話你知
周生既錢已經燒完...
尋晚播到12點但今晚10點半就收皮
依樣真 每次有大新聞一定會其他濕鳩野發生引起大眾市民討論
一間廣告製作公司冇理由一個聯絡方法都冇
點搵佢做廣告
成功曬啦
轉移到視線
又冇違反任何廣播條例
Tbb膠層賣廣告洗錢再袋翻自己袋
多數人為求心安,都會寧願接受呢個解釋做結案陳詞。
下次要擺去宣傳易播
平好多
另類實境遊戲
證監會終身禁止周自強重投業界
2016年2月11日

證券及期貨事務監察委員會(證監會)終身禁止宏高證券有限公司(宏高)的前持牌代表周自強(男)重投業界,原因是他挪用客戶資金、假冒客戶簽名及在客戶帳戶內進行未經授權的交易(註1)。
證監會經調查後採取上述紀律處分行動。調查發現,在2010年至2012年期間,周為了隱瞞其於客戶帳戶的交易虧損,曾作出以下行為:
在13份宏高付款指示表格上假冒客戶簽名,以便從九個客戶帳戶中提取或轉移客戶資金至其本人或其妻子的個人帳戶或其他客戶在宏高開立的帳戶。該等付款指示表格涉及的款額合共超過250萬元;及
在未經客戶授權的情況下,出售五個客戶帳戶內的證券,並將出售該等證券的所得款項轉移至其他客戶的帳戶(註2)。
周的失當行為令他作為持牌人的適當人選資格受到質疑。證監會在釐定罰則時,已考慮到周的行為極不誠實,嚴重危害宏高客戶的利益和市場的廉潔穩健。

備註:
周曾根據《證券及期貨條例》獲發牌以代表身分從事第1類(證券交易)及第2類(期貨合約交易)受規管活動,並在2000年1月10日至2012年12月5日期間隸屬宏高證券有限公司及宏高有限公司。周現時並非證監會持牌人。
宏高已就周的行為向警方作出舉報。
唔知周生後唔後悔冇落contact
社會實驗
有冇link?
當真係有周自強真係有呢間公司
咁點聯絡佢
GOOGLE佢又乜都搵唔到
呢嗰廣告真係好撚失敗
你宜家先講
好威威呀
去google搜香港越南難民應該有?youtube都好似有
成功嘅廣告
失敗嘅宣傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞