[廣東歌] 香港流行音樂討論 (12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
啲飛賣成點
垃圾偽毒個演唱會滯銷成咁,要送幾多飛先可以塞爆個場
https://youtu.be/aG5o3hChHUU
鄭融 Stephanie Cheng《13樓的大笨象》Official Music Video
佢其實live 掂唔掂?

出碟一定買
歌手吳業坤(坤坤)今晚於《2018年度勁歌金曲頒獎典禮》憑《神不守舍》獲「勁歌金曲獎」,他致謝時趁機宣布於4月開騷。而胡定欣憑《無悔無愧》奪得第13首「勁歌金曲獎」。

坤坤受訪時,透露開騷地點是紅館,又坦言擔心售票問題。問到最近一直操肌是否Ready騷肌?坤坤笑指有望可以脫:「想拎真嘅出嚟,3點露2點!」又有笑指Fans可以用利是錢買飛支持,問到會開幾多場?坤坤表示希望可以突破上次場次:「開到1場以上,都想喺30歲前做到自己想做嘅事。(仲有咩事?)就係脫,趁青春留紀念。」

Source: on.cc
希望佢演藝生涯快d劃上句號
啲飛賣成點

無人想知
天才兒童1985啲friend
掂,YouTube好多自彈自唱,所以好想睇佢個人live
我本身自己有砌歌單,啱啱將歌單send俾9間本身有播廣東歌嘅餐廳,做得幾多就幾多
有一間店長應該幾young,即時回應我,但係佢哋用開JXXX, 而我冇砌JXXX歌單
大家知唔知邊啲商場會請年輕歌手搞show?

D2 Place
美麗華商場
朗豪坊

旺角TOP?
呢首真係好好聽
17號佢同yoyo會去渣打馬拉松表演
到時應該會唱守破離

許靖韻參加歌手踢館 ,對手係台灣歌手畢書盡
還好
係其他對手之前無參加流量節目
佢自從上次101之後就咗
https://youtu.be/JHVkhn6UeOc
譚詠麟 Alan Tam - 《移動人》MV
其實首歌幾好聽 幾正能量
但係俾麟伯破壞曬
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190218/59271003
【唔怕大台小器?】邀ViuTV男MIRROR任個唱嘉賓 TVB歌手吳業坤好大膽
有冇人有睇全民造星知個oscar咩料
笑死,折墮到要搵人地fans買飛
有睇,官仔骨骨有錢仔咁款,印象中冇咩特別才藝可言,應該有人脈啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞