[廣東歌] 香港流行音樂討論 (12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
幾有心,但應該係佢個人嘅20大
唔係香港樂壇20大
佢有post即係佢唱
踏進2019年,仁濟醫院繼續為社會不同階層的有需要人士提供服務,也希望各界照樣鼎力支持。

年度籌款盛會《慈善星輝仁濟夜》於1月5日隆重舉行,為仁濟籌募經費。汪明荃、鄭丹瑞聯同安德尊、麥美恩、區永權、陳庭欣擔任晚會司儀,還有「星級」歌手古巨基、薛家燕、胡鴻鈞、JW王灝兒、吳業坤、吳若希、Hana菊梓喬、王梓軒、曾樂彤等,透過歌聲呼籲善長、觀眾慷慨解囊。此外,黎耀祥、蔣家旻等藝人亦現身參與,共襄善舉。
為咗踩Mirror連BOYZ、Ekids、Shine都可以拎出嚟吹奏
仲要係講實力

艾力係香港電台DJ
https://youtu.be/JLVxkNGqC5A
張美儀改咗名做章尾而,呢首歌偏風好正
SG 到Aka單飛出歌?
佢youtube channel啱啱出咗首國語歌
佢否認咗
(雖然啲artwork t同班底真係好小巧)
咸魚青菜各有所愛 你唔鍾意都一定會有其他人鍾意
就係好崇泡撚咁 你屌到佢都好 佢都係鍾意果種style 既野 既然係咁 咁點解唔由得佢地發展
反正我覺得佢地彈得起既話都有可能將鍾意韓星既小妹妹/年輕人拉返番黎香港樂壇
可唔可以試下包容接受呢 起碼佢地都係樂壇既一份子 我無留意佢地既野 不過我覺得如果只要佢地有努力既話 我覺得就無野可以鬧
https://youtu.be/G53uVamqOd0
呢首咁幾好聽但竟然無人講
唔支持miwa(姜b口音) 但都樂見有隊咁嘅嘢出嚟,香港樂壇好耐都冇偶像派出嚟,D靚妹睇韓星都係追星㗎啦 方佢聽唱功咩 都唔知佢哋唱乜 miwa起碼係廣東歌先
我都覺得無咩所謂,吸下d新血聽廣東歌都好呀
佢之前首小確幸幾正
講得無錯啊
起碼希望可以令佢地拉返返黎香港樂壇先啦
就好似正如我未必會睇粵曲但都唔會去攻擊人地啦
仲有好唔好睇 有冇實力 正唔正好唔好 呢啲野都好主觀(隨住年齡加大鍾意既野都唔同啦)就好似我都麻麻地李克勤唱歌 但唔代表李克勤唱歌無實力啦係咪
世界係會一路變既 依家潮流興呢味為左生存都要迎合啦

利申返:今年開始聽返粵語歌 鍾意聽陳奕迅衛蘭年代既90後 但從未迷過韓風同睇kpop
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190106/59110348
【人多勢弱】百萬行被搶風頭 樂易玲有意組隊撼MIRROR

上次香港後生仔仲追星係咪謝霆鋒, Edison, Twins嘅年代
其實轉咗追韓星姐
有少少Eric Kwok味
多謝提及粵曲。攻擊都起碼有人理會,粵曲粵劇幾近畀人無視。不過近呢幾年都不斷有新人入行,例如八和新秀,都培養到一啲青年人才,重有希望。
佢今年出嗰三首都唔錯
之前又話鍾意做幕後多過歌手
結果都係忍唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞