幾多歲開始 你發現自己只係一條廢柴?

263 回覆
1168 Like 18 Dislike
你想入咩research school?
Oxbridge?
當畢業出黎 幫一大班富二代打工後發現
中學讀書
一樣,中學讀書係中下個班垃圾,一心都諗住讀埋中學搵萬幾$過世算
出到社會發現垃圾係好多,但個班垃圾係冇為自己打算,又唔醒目

自己廢極都諗定條後路,宜家都叫有份穩定工搵2萬幾

btw個人認為廢唔廢都其次,最緊要有自知之明,知自己有幾多料,量力而為
23歲 姐係呢家
ICL
6歲,見到人地學野速度同自己速度,我就知自己冇主角命
10 幾歲
當FG先知自己冇30K個
12歲 不過係發現自己係勁人
表達幸福既方式係
“呢一刻意外死左既話都幾好”既時候
中一某日食m記早餐
啲光透過落地玻璃斜照住我份熱香餅
啲牛油慢慢融,杯熱朱古力慢慢攤凍
突然覺得就咁死左都幾好
小小野就可以滿足,一啲掙扎都唔想比
個個同再勁啲既人比都係廢架啦
所以不斷增進自己做好自己就夠
千其唔好少少事就自暴自棄
最近
揾到兩萬幾三萬以為自己好叻

見返大學同學個個都四五萬
銀行保險嗰啲已經年薪過百萬住緊凱旋門
先記得自己只係屋村band3掹車邊入到大學
同學有一半都名校岀身
就算唔係名校都係一講校名就有人識

呢個差距唔係好彩入到同一科就收窄到
我仲大獲...兩萬都無...29
加油
【公投】到底私影學生妹-晴兒 晴天的孩子 究竟係唔係雞?
https://lihkg.com/thread/942338/page/1
但我大洗
一個月都儲唔到一萬
唔揾多啲真係會餓死
入到大學以為自己可以做人中之龍
但發現自己其實係一條蟲
【公投】到底私影學生妹-晴兒 晴天的孩子 究竟係唔係雞?

https://lihkg.com/thread/942338/page/1
我反而想知 話自己廢既巴打做過啲咩去改變自己
自從盡最大努力去追一個女仔 為左佢做左好多一生人第一次做嘅野 但最後都係唔成功開始
不過個段時間都係我人生中學得最多野嘅時間 已經足夠了
好有畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞