[勇者救公主7]請選擇武器:

1001 回覆
236 Like 9 Dislike
其實隻蛋帶咗幾耐
突然俾蛋我哋食好似有古怪
應該就冇毒
不過有機會係hp 唔係回mp
上次湖邊訓練完拎返隨身物品發現
可能派仔身上有一打補給
只係冇力拎出嚟食
打緊boss搜索 真係痴撚線
食雞脾啦好嘛 呢個choice已經出現過唔止兩次
試下藥水?
無其他有理據嘅推斷唯有搏佢唔會番生繼續係咁
留喺到就咁要幾粒鐘先死 搵一次應該無問題
回復法力……雖然回復法力才行嗎?還有什麼可以吃下肚?

作者俾哂tips

連登仔
先殺boss先
殺完大把時間搵啦
冇Mp點殺
搵左先!隻boss又無寫會再生
牠的頭髮全都變了堅硬的質地,法杖可攻不入牠的頭髮!

補mp 出技好嘛

我想繼續睇故
如果有回mp水 應該冇野要考慮
但係雞脾回滿hp mp 之後未必再有道具可以取代
而且有機會要用雞脾救派荻
食雞脾
哂左反射捲軸仲唔殺boss
食雞脾好啲喎
老闆娘走左 唔好太早食好d 搵下有冇補給品好過啦 隻王應該唔會回血 我地又仲有30血 搵唔到先食雞脾都得
蛋係用黎食架咩?
蛋係用黎孵小火龍架嘛
當pride死咗,就會係隻蛋到重生,誕生新一代勇者
作者應該諗下主角可以自己煮補結或製造藥水
主角連加工武器都識喎
之前hard mode俾班友troll到個人仔就死依家轉返easy mode有曬guide hints🤣
但佢地都唔跟
四處走走,應該有東西可以用的……

你進行地氈式搜索,檢查每個沙偶、每個角落、每幅牆壁、甚至派荻的盔甲也搜了一遍,也沒有東西能讓你回復法力。

只感到愈來愈熱,自己好像快要融化了,輕得像沙子一般......

只靠幾根髮絲,所傳來的蝕骨之痛可算是叫你維持清醒的唯一原因。

HP:25(-5)
MP:5

絕望了嗎……

……

噗。

沉實的一聲,在你身後傳來。

是運輸通道運過來的祭品。

你拖著身子走過去,也許這是最後的希望了。

……

這次的祭物,是完整的屍體。

他穿著衣服,連同一堆鐵塊裝備等等,一塊兒堆運了下來。

你多迷糊也好,一眼就認出了。

「你……你你你……就是我的希望。」你從那屍體的手中取出一柄鎚子,再從爛銅爛鐵堆中尋出了打火石。

你消失了這麼久,現在才把你運過來,果然不好對付呢。

你每次見到我便冷嘲熱諷,現在到這一刻卻還在守護著我。

待一切完了以後,我再找些好裝備給你吧。

你想起了他怎樣教你生火,將鎚子的木柄燃燒起來。

「死吧。」

火鎚子觸到頭髮,點燃起小小的火光,漸漸成大火。

耗時會很長,可是,牠值得。

這一層只剩下牠的慘叫,在你耳中聽起來並不怎樣痛苦。

-第五層Clear-

貪婪花盡一生想撈緊自己所渴望的,就是成為人類。

牠想抓緊人類,但每當牠拿著,就化為灰燼;不拿著,也會隨時間灰飛煙滅。

失去,渴望擁有,失去。

周而復始。

只因牠渴望不屬於自己的東西。

永遠不滿足,就是貪婪;

永遠不滿足,才能是貪婪。

你不感到熱了。

沙漠,怎麼會下雨呢。

……

A. 檢查「貪婪」
B. 查看派荻狀況
C. 搜索鐵堆
A. 檢查「貪婪」
B. 查看派荻狀況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞