(重開)【互動屍考】凌晨三點,我屋企門口有敲閘聲……

1001 回覆
271 Like 7 Dislike
追到live
A, 由佢爆咪賺引哂班屍過黎
如果唔救熄火
炸晒成個加油站,咁之後係咪就要再去遠啲地方再搵石油
大家覺得主角撲得快啲
定啲火燒得快啲?
B
加速
A
你沒有浪費時間,馬上跑到帕奇身旁,協助他把漏氣的輪胎拆出並推到一旁,然後又換上新的。

由於帕奇對更換零件十分熟練,加上有你從旁協助,你們二人很快變完成了整個更換過程,開始執拾著散落一地的工具。

你把螺絲、螺絲帽全都丟到工具箱之中,雖然帕奇對此很有意見,曾經一度堅持要逐樣分類放好,但是眼看火燒眼眉,為了提高效率,終於也不得不放棄自己原則。

火焰正沿著傾瀉的汽油痕跡燒來--若然吉普車一直停留在原地的話,在最懷情況之下,油缸可能會受到火勢波及,甚至引起爆炸。

你在心裡想著,萬一事情果真如此發展,那麼便是「兩個」炸彈一同引爆了。

想到這個可能性,你催促著帕奇把車尾箱蓋上,自己則先跑到副駕駛座上等著;片刻之後,帕奇也從後趕上,一下子跳上車座,把車門關上,又妥善地扣好安全帶。

「快啲啊!!!!」你不耐煩地看著他按部就班的行動。

「叉啊啊啊啊啊--叉啊啊啊啊啊」帕奇一次又一次地扭動車匙,嘗試啟動引擎,底下卻傳出「死火」的專有聲音。

「仆你個街,有無咁黑啊!郁啦!」火焰已隨風蔓延到眼角所能及之處,帕奇不停用力踩向腳下,希望問題如奇跡一般的得到解決。

果然,在不斷受到拳打腳踢的吉普車終於醒來,「轟轟」作響地回應著你們的期望。

「That’s my boy,Let’s go!」帕奇把車子轉向,駛上回程的線道。

突然,一聲巨響從後方傳入耳朵,倒後鏡裡紅光大作,強光甚至使你們兩人同時舉起手來擋著雙眼。

……加油站爆炸了?
Live左
大家都好醒
點解可以係咁估到我好早就諗定嘅劇情發展
依家似係揀錯就仆街
唔同之前咁揀咩都得
新讀者hi
樓主加油
主線嘅核心發展例如加油站爆炸係唔會比選擇題影響
要發生嘅始終都會發生 無得避~
但劇情走向上就會有少少出入例如有無係開槍之前問帕奇
而支線就會對人物關係有影響例如揀信榮叔定信帕奇
有神快拜
拜到你寫文越黎越快
#447 #449 776 #777 呢四個reply睇到我
9/10
食埋個宵夜先出最後一篇
沖埋涼之後會視乎眼訓程度睇下有無得再出
推推樓主先
1日多左咁多篇文,樓主好勁
希望樓主keep住咁勁
點解d喪屍成日對男主冇興趣
b2嗰隻唔鍾意男主但對麗淇有反應
諗緊係咪同性別有關
定純粹d喪屍都歧視毒撚
應該後者
字裡行間有clues的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞