今日聽到啲野,再次證明毒撚最忌有自信

76 回覆
0 Like 20 Dislike
睇完頭2句已經唔想睇
樓豬有語癌
明明就係因為你無自信先搞到自己過份在意人地對你嘅睇法,如果你有自信(唔係自大),根本唔會俾佢一句真心話就打沉你
挽你老母咩

Btw就算你第一印象俾人差又點

你往後都相處得好更加重要

唔係既話一早變左hi bye fd啦
咁今日就同上個sem其中一科嘅groupmate傾計啦,計埋我就有2男2女,咁就講到上個sem初初分組果時。咁另外2個女仔同1個男仔就本身識嘅一齊坐,而我本身就毒撚就自己一個坐,我唔算好邊緣果啲,戴眼鏡小小毒啦。咁跟住分組我就走過去問佢地可唔可以一組,跟住就一組到依家仲fd緊,期間有一齊唱k食飯。咁本身我都覺得好難得,因為通常groupmate一個sem之後就會變hibye friend.
然後一個女仔講到:其實果時見到你,你嘅第一印象好奇怪,其實唔係好想同你一組,但又唔好意思拒絕你。而另外一個女仔都話係架其實。
之後我頹左,即使果兩個女仔話講笑炸唔好咁down我都好頹,因為作為毒撚嘅我好難得勇敢去主動問人,仲要係女仔可唔可以一組,即使佢地可能係講笑,我覺得自己係咪過份自信,係咪自己太毒令人咁諗,心裡面有條剌。咁我之後仲應唔應該主動問女仔野,會唔會第一印象太差令人覺得難受,唔好意思拒絕我唔理我先同我講野。如果係咁,不如我自己收皮。
我覺得自己係0,毒撚真係最忌有自信
Sorry for 1999

話自己有少少毒,通常姐係好撚毒
咁今日就同上個sem其中一科嘅groupmate傾計啦,計埋我就有2男2女,咁就講到上個sem初初分組果時。咁另外2個女仔同1個男仔就本身識嘅一齊坐,而我本身就毒撚就自己一個坐,我唔算好邊緣果啲,戴眼鏡小小毒啦。咁跟住分組我就走過去問佢地可唔可以一組,跟住就一組到依家仲fd緊,期間有一齊唱k食飯。咁本身我都覺得好難得,因為通常groupmate一個sem之後就會變hibye friend.
然後一個女仔講到:其實果時見到你,你嘅第一印象好奇怪,其實唔係好想同你一組,但又唔好意思拒絕你。而另外一個女仔都話係架其實。
之後我頹左,即使果兩個女仔話講笑炸唔好咁down我都好頹,因為作為毒撚嘅我好難得勇敢去主動問人,仲要係女仔可唔可以一組,即使佢地可能係講笑,我覺得自己係咪過份自信,係咪自己太毒令人咁諗,心裡面有條剌。咁我之後仲應唔應該主動問女仔野,會唔會第一印象太差令人覺得難受,唔好意思拒絕我唔理我先同我講野。如果係咁,不如我自己收皮。

根本你就係扮毒...
你一開始係點先?摺埋一面唔彩人?
你一開始係點先?摺埋一面唔彩人?

自己一個坐角落頭囉
有無幫你兩個女同學挽鞋
首先多謝咁多巴絲打咁衷心嘅說話
我會對自己自信啲+改變下自己外形+問下人一我第一印象有咩印象
第二,我會比心機改個垃圾挽字,自罰打100次
玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩玩
第三,祝各位巴絲打係日後遇好隊友,事事順利
最憎死毒撚打個挽字扮mk仔
好撚嘔心
樓主唔好咁灰啦,其實個時佢地可能只係你突然行埋黎對你有d戒心
而你個時又冇咩表情咁樣
或者佢地比較怕生
唔好將年事一次過歸納去呢個總結度,既然你同佢地都熟大可以開玩笑咁再拎番出黎回帶,順便問埋佢地有咩可以改善之類
而且因爲你當時有勇氣而家先多左幾個一齊玩既朋友啊
佢地亦都冇拒絕你係咪先
其實我覺得冇自信先令到你變毒,要比d勇氣行出去同人接觸個人先會慢慢變架嘛
發覺女仔打擊人自信係social norm無問題咁 但掉番轉男當面話女 就變左人渣 仆街 賤格咁
可能係mk黎,未見過毒撚打玩做挽
屌你老母

話自己有少少毒,通常姐係好撚毒

錯啦,話小毒多數Mk
依家熟左咪得囉…
你話一開始就俾人拒絕就話啫………
d毒到俾人一開始就拒絕都未出聲你就係度叫春
挽乜撚呀
又5p仔扮毒撚?
請著重現在及將來,過去人地睇你外在,而家佢地睇你入在
咁唔係重好咩
咁就 咁就 咁就 咁就
毒撚到出汁仲話自己小小毒 面皮厚到

咪就係,唔毒就同friend呷啦,點會要上黎講
毒撚就應該收收埋埋自己係屋企打飛機
出嚟只會受到打擊
試問自己有無樣?有無錢?
無?返印度食蕉啦朋友
First impression差即係做friend okay
進一步關係就
挽你老母 原來係偽毒mk
屌最憎人特登入黎講句too long didn't read 覺得太長煩唔想讀又留言?留言唔煩?
Btw樓主唔洗灰嘅 你諗下 佢地話一開始係咁姐 後尾都熟到 就證明你份人相處得落啦 唔洗咁頹!最起碼都肯照同你玩啊!(兩個女仔都係女神定咩 點會好意思咁講 好似把自己看到好高咁)

唔係女神黎,好挽得,平時都挽到好埋,可能佢地真係講笑,但對我日後嘅自信同勇氣可能會大減

睇開啲啦 唔keep住自信 下次可能連groupmate都冇 (btw 挽你老母)
識多左人其實都無咩特別感覺
總有人睇外表覺得你點點點
有人唔鐘意mk 有人唔鐘意毒撚
所以做番自己最舒服方式做人就得
無可能就晒全部人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞