今日聽到啲野,再次證明毒撚最忌有自信

76 回覆
0 Like 20 Dislike
唔洗咁介意既
呢d算小事黎
出到黎做野d人可以第一次見面當面笑你
而且你都話自己邊緣
人地可能一開波想3人相熟一組only
而且大學project計分
可能驚你做free rider拖累佢地
你話你邊緣 所以比到咁既印象人姐
可能當時係3個男人地都係咁諗
比返少少自信 唔洗太care人地點諗
人係為自己而活 唔係為左陌生人
有咩出奇? 換著係任何人都會啦

本身已有識既fd 小圈子 , 無端端一個唔識既人要join埋入黎有條刺咁

你話你係金城武 / 靚女既話就無任歡迎者

咁又啱。。Your face...
我自己覺得係因為認為同你fd咗所以先咁同你講
比啲自信
再者,期間你地有keep聯絡姐係唔係特別避忌你

啱嘅,謝巴打開解
毒撚就係成日過份解讀/記住記住/避忌/放負/叫春/小事放大

硬係over react

挽你老母

我承認我係太過在乎別人點諗嘅
唔洗咁介意既
呢d算小事黎
出到黎做野d人可以第一次見面當面笑你
而且你都話自己邊緣
人地可能一開波想3人相熟一組only
而且大學project計分
可能驚你做free rider拖累佢地
你話你邊緣 所以比到咁既印象人姐
可能當時係3個男人地都係咁諗
比返少少自信 唔洗太care人地點諗
人係為自己而活 唔係為左陌生人

謝巴打
i know that feel bro
有次同個女性朋友食飯講起另一個男人
條女講左d類似話個男人好charm既野啦
跟住我講笑咁話"佢都唔係好我好多姐(個外形) "
然後佢好認真咁話"吓佢好你好多wo"
好彩我淨係當個女仔係friend, 唔係實hurt死
利申柒頭

i know that feel bro
明知自己樣衰仲唔好搞鳩人啦
如果當初同自己講毒撚最忌有自信 就唔會行出第一步 又點會識到呢兩條女 岩唔岩?
以上d港女對白全部有圖有聲
Btw 唔好太在意啦,你又無做錯到
其實人地唔識你本身都唔會冇啦啦一開始想同你同一組啦
你唔係自信到自己係萬人迷,一去就即刻好信任你嘛? 人嘅防範心啫
你依家同佢地fd咪我囉 過程啫,天下所有友誼都係由唐突嘅開場白開始
以上d港女對白全部有圖有聲
Btw 唔好太在意啦,你又無做錯到

又真係有聲喎衰鬼
其實人地唔識你本身都唔會冇啦啦一開始想同你同一組啦
你唔係自信到自己係萬人迷,一去就即刻好信任你嘛? 人嘅防範心啫
你依家同佢地fd咪得囉 過程啫,天下所有友誼都係由唐突嘅開場白開始
拿講真,如果我係你我第一時間聽到都會有少少hard feeling既
但其實諗深一層,佢地會坦白證明佢地真係當你係fd,而呢番說話既目的係講緊其實你無佢地當初想像既咁差
不過執好少少自己係會好好多
第一條女話你好怪, 仲要唔想同你一組, 你就話自己正常, 所以你應該係有D野唔正常你唔知... 如果真係熟左既問埋自己有咩問題, 可以點執啦
唔開心就係時候push 下自己改變下,等自己外潮內毒。
識人容易,再比人感受你既毒撚美。
多朋友無難度。
有咩問題,我第一印象俾人都係毒毒地,咪又係溝到女,就算同條女一齊左都係毒架
毒撚,know your place
屌最憎人特登入黎講句too long didn't read 覺得太長煩唔想讀又留言?留言唔煩?
Btw樓主唔洗灰嘅 你諗下 佢地話一開始係咁姐 後尾都熟到 就證明你份人相處得落啦 唔洗咁頹!最起碼都肯照同你玩啊!(兩個女仔都係女神定咩 點會好意思咁講 好似把自己看到好高咁)

唔係女神黎,好挽得,平時都挽到好埋,可能佢地真係講笑,但對我日後嘅自信同勇氣可能會大減

見到有毒撚走埋黎做兵唔通唔收咩
巴打 先唔講你毒既程度/你認知自己毒既程度

我讀書時 有得同女仔一組 都係因為條女升到上黎 無其他熟人 先有機會

而你踏出黎呢一腳 或者對於真正普通樣/順眼 真係食菜咁食 但對於真毒撚黎講 係幾乎狗急跳牆既一步

我到依家出左黎做野 先勉強叫同任何人溝通都正常少少 但係真係條女稍為靚少少而又唔熟/唔識就會勁食螺絲

而你可以慢慢用內在去令佢地會肯同你吹水 飲飲食食 玩 其實個故事都好勵志(對真毒黎講)

至於佢地分享對你既第一印象 其實講真 有啲野 發生左 但到呢刻都改晒觀 仲無嫌棄你 仲有得唔只在於校院/功課上交流 其實你都不必拘泥

正所謂 過去的就讓它過去 曾經的畢竟只是曾經.jpg

如果以後有咩社交難題 或者你就記住曾經既呢一步

咁樣既話 就當你依家係真毒 應該好快會變返正常人

毒撚係忌有自信 岩既 但若果比一句野困住你一世 又有咩用呢
樣衰就樣衰啦講乜撚野眼鏡姐死柒頭
(因為你唔識字我覺得你無咩文化先咁講野)
原諒我咁直接
其實毒撚一個更開心
人地咪同左你玩做埋frd囉
你係要向負面個邊諗都無用
試多幾次聊下人就無野架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞