抑鬱症留家一年,老母迫我做野

159 回覆
1 Like 5 Dislike
可唔可以講多D抑鬱症平時帶黎有咩影響?
懷疑身邊有人類似問題,想了解多D

成日覺得累,提唔起精神,對任何事都無興趣,無啦啦會喊,但佢自己都知根本無野唔開心,就算睇緊笑片都會無啦啦喊。

其實個感覺就等於一般人好down好失落好唔開心最勁最辛苦個一刻,但佢會24小時處於呢種狀態,所以好多人都頂唔住自殺。

咁你對上一次開心係幾時
渣架
唔好將自己活在四面牆既世界
多啲出去睇下
你會覺得呢個世界有好多顏色
加油
抑鬱唔係一種病,只係心魔
出去做下野,諗野樂觀少少,自自然然就會冇事

無知都算,唔識咪番入你老母個西度囉,衝出嚟獻醜爲乜呢
加油!巴打
試吓番d唔駛對客嘅工?

成日覺得累,提唔起精神,對任何事都無興趣,無啦啦會喊,但佢自己都知根本無野唔開心,就算睇緊笑片都會無啦啦喊。

其實個感覺就等於一般人好down好失落好唔開心最勁最辛苦個一刻,但佢會24小時處於呢種狀態,所以好多人都頂唔住自殺。

咁你對上一次開心係幾時

我無抑鬱症

SORRY
事關我身邊有朋友好易唔開心
就算果日佢過得好開心,可能就係番到屋企因為一D小事就會變得好唔開心
果種心情變化好難明

咁你對上一次開心係幾時

我無抑鬱症

SORRY
事關我身邊有朋友好易唔開心
就算果日佢過得好開心,可能就係番到屋企因為一D小事就會變得好唔開心
果種心情變化好難明

係咪女人

女人係咁定有病先係咁
我完全唔唔知
抑鬱經常會好焦慮,會亂諗好多嘢所以會經常失眠 ,心情會好差冇胃口,自閉,好容易就會想喊,覺得壓力好大,對於小小刺激就會好容易暴躁,其實通常抑鬱都會帶來好多其他嘅情緒問題。好多人都唔會明都好難講得明,其實患抑鬱嘅人係好痛苦,好無助,而且都好易俾人誤解,嚴重啲厭食,厭世...好多人都因為抑鬱自殺,都希望多啲人了解下抑鬱呢個病,可以開導一下,有時話唔定咁樣可以救人一命

你都幾清楚
辛苦的感覺就好似比is 執行死刑個隻心情
一發作就幾日每日24小時
就處於就快比人處決的心情
兔唇唔係可以醫
做清潔?
帶口罩,搵工易,走又易
兔唇唔係可以醫

係,但抑鬱症已經有了,要醫左呢個先。
醫兔唇,睇私家好貴,睇政府就唔影響到生命既排到2046

有冇預排幾耐?
如果主因係兔唇既醫完會唔會對抑鬱症有幫助?
食藥只能減輕你情緒
出黎做野融入社會先會正常返
兔唇唔係可以醫

有疤痕同埋咩咩斜斜
食藥只能減輕你情緒
出黎做野融入社會先會正常返

樣出問題
出去面對人只會激發情緒失控
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞