幫人搓cpr比人屌番轉頭

260 回覆
4538 Like 121 Dislike
讀死書就你呢啲
下次你有事又係咁 有人行過識急救但見到仲有啲啲咁多呼吸喎 即係okay啦 由鳩你先拜
樓主尻up都咁多人信
搓斷骨十個九個都會, 反而要唔斷係好難,
搓唔斷肋骨, 又要有效做到壓力代替心藏揼血,
到底要幾準確下壓深度
同 傷者胸骨承受壓力能力先做到?
仲要非救護人員做

所以唔可以話搓百份百斷骨, 但可以話斷肋骨係下壓深度有一定程度, 而有效果及其後 後果
最新指引已經冇點提breathing,無脈搏/PEA(摸不到頸動脈脈動,但心電圖監視器有心律電氣活動[簡單講即係脈搏好淺好慢])一樣做CPR
https://eccguidelines.heart.org/wp-content/uploads/2018/10/2018-Focused-Updates-Highlights_ZHTW.pdf 第4頁
有pulse救護員係唔會搓,呼吸不足只會用bvm灌氣
樓豬9 成都係假膠
人工呼吸=按壓及通氣
旁人如果冇BVM,一樣可以用口對口同按壓方式做人工呼吸
胸口按壓唔單只係做緊CPR,仲係做緊人工呼吸
cpr做15分鐘 樓主鐵人黎?
樓主
你出膠post都唔好拎急救嚟玩呀
唔係arrest左會俾你搓死喎
拿,其實呢個po係抽人水,不過成件事係真既但我唔係男主角,想同大家講番件事啫
真?一個人搓足15分鐘?患者仲有氣有力話要告你?

夢境就真
一個人點解搓唔到15 mins?攰但係想就做到,我以前學cpr個啊sir試過搓30mins +

佢條仔提出要告既,過見條女同佢講咗啲野,口型都似係講非禮

梗係唔係好鳩大聲咁講話要告男主角,你哋係咪傻撚咗?
喺第二個post已經提咗大家小心比人#metoo
呢啲人唔救都罷
各位有時間嘅不如去學轉急救,真係會用得著
https://lih.kg/934555
救完佢仲要告非禮
條仔仲要幫口話告
兩個垃圾死撚左去啦
點知條女醒之後第一件事係告鳩我非禮連佢條仔都話做目擊證人

搓足15分鐘已經難,姑娘都會輪流搓,當然你死都話好夠力做到冇嘢好講

搓到架車到,你就話條女醒,即係架車一到佢突然有返意識?

當佢真係醒咗啦,救護員又繼續搓?

合理?
係醫院搓除時搓足30mins
咩呀?我明明話救護員到咗之後繼續搓佢先醒

如果你係都要講一個人搓15分鐘好難嘅話咁我都冇嘢好講因為真係試過
唔好將一啲你做唔到嘅嘢就話唔合理,呢個世界上有好多人做到你做唔到嘅嘢,學阿木話齋乜嘢係神 ?佢哋做到一啲普通人做唔到嘅嘢所以咪就係神,咁你咪有好多神要拜?
特別是女性,同靚女
最好唔好幫
費事比人告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞