無架 想講下野咁 有無分手無耐既人入黎傾傾

180 回覆
17 Like 3 Dislike
辛苦都好正常既,失去一定會心痛。你自己都知唔值得,咁都仲有得救,唔好再接觸到任何關於佢既野就得。
只要信,不要問。
而家個決定權係返你到,想走想留自己做決定啦。
做自己想做既野,記住底線係尊重對方,愛過無謂不歡而散。
所以話尊重對方,唔好太自私,無人阻止你繼續愛佢繼續支持佢,但係可以低調。
今日發現佢ig,除左我地既合照以外,所有有關我既相都del哂,好彩我之前有cap低。
唔del合照我諗係廢事其他人發現之後要解釋,但原來除左合照,佢連有關我既野都唔想留低,係咪咁唔捨得,係咪到頭來得我一個人不捨......

分手嗰陣同佢講過,希望佢唔好扔左我送俾佢既野,我覺得分左手但冇必要否認呢段過去,唔代表要抹去所有回憶。不過可能佢唔係咁諗,可能已經扔哂啦......
你放唔開,其實唯有硬食。

衰啲講句,你可以look for其他合眼緣既人,邊等佢。如果真係搵到個中意既,咪放手去追。感情無對錯,無話一定要呆等,fight for yourself,無人可以怪你。
你要咁悲觀都無計,以我自己為例,我保留哂所有前度送比我既野,始終都愛過,我會想留返留念,而唔會dump哂佢。如果佢真係dump哂,咁你係做左啲好差劣既野先會咁。如果你對你地曾經既感情有信心,就唔會諗到咁。
其實佢都無義務要覆你,其實你咁樣諗野都好自私。點解人地唔覆你就係自私呢,你覺得佢一定要覆你其實都係自私既行為。我第一個女朋友就係天蠍座,天蠍座眾所週知係比較決絕既人,佢地狠心落黎唔覆你係好正常。都係果句,你而家係段關係係處於下下風,就算修補到都唔會長,放手讓她走吧,朋友。
男女都一樣啦。
好多人會拎我都係關心佢姐做擋箭牌,其實佢需唔需要呢?如果係一廂情願,咁就係一種自私,你渴望得到佢既回應,覺得佢唔回覆你就係佢唔好佢唔岩,咁樣就係一種自私既表現。我都係經歷左今次分手先體會到呢樣野。
你都岩,佢唔需要關心,有時太多關心比到佢壓力,但每一個人都想有人支持下佢,所以我都隔左二個星期先問一句,我一句都唔問下我自己會感覺過份左
比佢知你有關心佢就得啦,你已經做左你應該做既野,其他既就聽天由命啦。
4日前
ex同我講分配唔到時間
大家價值觀唔同
或者大家選擇開始已經係錯
搵翻佢話覺得我煩
呢一刻我知道完了
我只係覆句祝你幸福

然後直接del晒所有相 ig fb 電話
好唔捨得但我唔想再記起佢

今日新工請咗我之後
買咗張去倫敦機票

2018年分2次手
2個唔同人
4月同一個4年嘅分咗手
12月一齊咗半年分手
無諗過我會有呢一日

其實我仲好辛苦,但日子係要過
你係巴定絲?我已經分唔出,會代入角色當哂你地做巴打,驚比錯意見。比前度話煩其實真係好心痛,當你仲對佢有感覺,而中意既人個心已經走左。

然後直接del晒所有相 ig fb 電話,咁樣我又覺得你太激進左。而且我想問,你兩段感情相差左幾耐?係一年內受兩次傷,真係會好痛我相信,去個長旅行的確對療傷有幫助。我分手後都辭左職。去左個旅行,利申:FG。對我自己諗以後既路點行好有幫助,我仲要係重遊舊地,去返同佢第一次去旅行既地方,諗起好多回憶,但係正正係咁,令我放低左,同佢美好既回憶我呢世都唔會忘記,諗起佢仲好開心,無同佢聯絡我比較開心。

其實我仲好辛苦,但日子係要過。絕對係,幾辛苦,呢個都係你既人生,無人可以幫到你行落去,只有你支撐自己繼續行落去,加油啊!
拿,信心呢啲野,一種信仰黎架姐。

無左一啲都唔出奇,感情就係咁脆弱。如果佢仲愛你,自然會返黎。而家根本就無得你揀,可能到你唔愛,佢又走返黎搵你,錯的時間遇上對的人,人生仲要發生幾次。
我係巴
可能我性格係咁
雖然係絕
但係一個可以好快放低嘅方法

拖四年嘅
分手大約兩個月已經冇事
因為已經有先兆

之後就同半年嗰個一齊
佢鍾意咗我一年咗右
係佢主動關心我
gag到我放低左之後就開始暗示鍾意我
不過大家性格有少少唔同
佢係比較靜
我比較外向

其實我唔介意磨合
但係佢唔想浪費時間做呢啲事
覺得讀書重要

最後佢選擇和平分開做返朋友
但我冇可能做朋友
自欺欺人,折磨大家
仲讀緊書,證明你地都仲細,以後既路唔可以一齊行都好,記住對方既好就足夠,我自己覺得~
我同佢係工作上認識
表面上嘅回憶嘢好容易刪除
但係自己腦裏面嘅記憶冇辦法可以刪走
其實佢好好
我都以為可以行到一段長時間嘅路
同佢相處嘅日子其實好開心
但無諗過一切黎得咁快咁突然
當然自己都有問題或者佢忍咗我好耐

相處方面,我都承認大家有唔同地方
我係一個愛你可以好遷就你同唔怕磨合嘅人
佢覺得無呢個需要 咁我都無謂勉強
身邊朋友覺得其實好少事 一定可以解決
我都係咁諗,但只怪自己太天真
就連我之前送份禮物佢私下都有好多不滿意見
佢無同我講 但我地有共同朋友
聽到呢一步我知道已經無可挽回
已經再無辦法

2個人走在一起係2個人的事
2個人分開只需要1個人的事
送份禮物都不滿?港女黎?
Anyhow take care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞