無架 想講下野咁 有無分手無耐既人入黎傾傾

180 回覆
17 Like 3 Dislike
原來大家都聽過呢句
要時間
揾佢問一兩句都唔好?
我有諗過揾佢阿妹問下佢點,我真係淨係想知佢過成點,乜都唔知既感覺好辛苦,但咁會唔會好變態?

但佢同個妹關係麻麻地close,應該冇同阿妹交代我地散左,如果俾佢知道應該會好憎我。
最後係點。。大把例子睇
咁其實你做得好好。

一直前度都係最熟悉既陌生人,曾經有幾相愛,但係分開就唔會再有交集。回憶美好足夠架啦,曾經有一個人你好愛,有心動既感覺,唔代表你以後無。可能你下一個無咁愛,或者你下一個更愛,無人話得埋,當你遇到你自然會知道。
拉拉扯扯只會令自己更傷心 倒不如決絕少少
對方既然講得分手 就算你成功挽回 往後都會有條刺係度
如果之後再諗返 就會發現自己當初係幾咁核突
咁我可以同你講,唔好亦都無必要。我就係一個人版,我分手之後問佢朋友問佢屋企人,果陣我可能比情緒綁架得好犀利,沖昏左頭腦。咁樣做只會令佢更加反感討厭你,你自己都講唔想由唔中意變討厭。知佢近況都無用啊一句講哂,而家既你係NOBODY,接受左佢,比時間自己去改變。
咁樣真係難搞左啲,你都知自己咩事,咁你要改變自己先有用。
我都想知自己到底做得好唔好,
一方面唔想再諗佢, 去識一個新既圈子.
另一方面又驚自己終有一日忍唔到手去搵佢.
我諗我身邊啲朋友都聽我叫春叫到煩. 佢地都好忟千仲掛住前女友做乜野
咁又唔洗食藥

一樣,改左自己啲衰野,先諗有無機會,唔係棧累人累己。
我叫左大概一個月,之後就強迫性停左,冷靜左自己。掛住前度無咩問題,你總會有同前度既專屬回憶,總會有交叉點。學識向前行,唔洗忘記回憶,帶住回憶咁向前行。
我同你個情況差唔多. 但應該點去面對下一個
宜家最辛苦都係要忍住,多啲同朋友傾計
我岩岩搵左佢,但佢都無覆我 我最近真係比情緒綁得好勁,無時無刻都諗住對方,好辛苦,又係咁亂諗野,點算...有時最慘係真係你明知自己有咩問題,識去改,但你比唔到對方睇...好可惜
唔洗急架wo,將你比唔到而家果位既野,全部比哂下一位,我相信下一位都會感激你既上一位,時間會治癒你。
與其係咁同朋友講,不如充實自己,朋友聽得多都會覺得你煩
但係我個心態未必真係可以全心全意去投入下一段感情, 咁係咪對下一個好唔公平
唔 好 再 自 討 沒 趣 啦

你真係改左先再講啦,唔好係到諗啲有的沒的,你改變唔係為左佢,其實係為左自己。岩岩分手好想重新獲得好正常,之後你就未必咁諗,打開個心重新出發啦。
呢一刻當然啦,無人叫你而家即刻投入下段感情,我都唔建議搵水泡。所以都係啦,時間就係解藥,再睇下你心理質素點,到底係咪足夠成熟。
唔係啦,同朋友傾計嘅內容唔係愛情嗰啲,只係平時都會傾嗰啲
同個ex分開左兩個月
我好努力去抽離但都做唔到
近排我發覺我身邊有個人好似撬左我牆腳
明知個ex變左心 但我都好似唔想死心咁
我知唔值得為佢唔開心 但我每晚都過得好辛苦
都可以,但千其唔好太依賴朋友,有啲野要自己get through it。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞