無架 想講下野咁 有無分手無耐既人入黎傾傾

180 回覆
17 Like 3 Dislike
好卦住佢佢身上陣味
我都係
而家收埋到
連朋友都冇見
佢都係,亦係我既避風塘
唉,半年了,都未起得返身
但完全唔見下人又會好悶
折磨自己都好正常
你可以咁做 但唔可以長時間咁做
遲早身體會有signal比你
終有日起到身既
而家比自己情緒綁架左姐
都係果句 時間係解藥 只不過你病得比較重
最怕佢唔會搵番我
而且耐冇聯絡會淡
如果佢捨得唔搵你
一直都講 單方面付出既關係唔會有結果
我唔知你對佢有信心既意思係咩
係有信心佢唔會愛第個
定有信心佢仲愛你
對你地既關係抱返啲信心啦朋友
其實我好想分享我個單野。

我同佢識左兩個月,大家情投意合,好快就一齊左。

開頭都好sweet,佢成日搵我,好痴我身,但因為可能我第一次拍拖,所以個陣好唔慣。自從有一次,佢責怪我成日唔搵佢,我就開始係咁搵佢,開始變到係我搵佢多過佢搵我,以我所知,佢係一個好chur自己既女仔,所以我慢慢變到好敏感,無安全感,亦都因為咁同佢分手前嘈過好多次交,其實每次都係我嘈先,話佢成日唔理我,好耐先覆我,我仲好幼稚咁講過幾次分手,但都無分到。我feel到分手前個幾日,佢個人變左,無啦啦有人送野比佢,佢話係女仔朋友送,跟住又有好多野唔同我講,我都有問佢,佢就話等緊我同佢講,個陣我以爲佢想叫我同佢講分手,所以有一晚,我同佢講返呢件事,佢話我成日諗分手,咁想分手就同我分手。

事後,我有挽回返,但佢話想冷靜,咁我都比佢冷靜,隔左一星期左右,聽到個fd話佢睇我唔起,我就搵左佢同佢嘈左陣,佢又好堅持話無講過。佢又即刻開post話原來本身仲有希望,搞到我仲後悔。

跟住早幾日見到佢ig無啦啦又同佢個ex互相follow返,跟住岩岩我去左玩占卜,占卜師都話我好難話返佢,又話有第三者,情敵等等,又話要追佢一定要短期內,如果唔係就無,搞到我而家好down,諗緊佢係咪同佢個ex一齊返,好似做緊傻仔,比人笑緊咁。
你對佢無信任咩?
我同你一樣 幼稚男一個
會因為意氣用事講分手發脾氣
但係佢點解會睇你唔起
點解你又會信話佢睇你唔起?
呢樣我唔係好明
我勸你改好左自己呢啲毛病先
如果唔係一齊返都無意思
我而家都係到改變緊自己
希望自己可以變成一個可以照顧到自己愛既人既成熟男人
然後先去搵返佢又好,等待下一段感情都好
或者呢個時候,你覺得佢係你既Mrs Right,但係佢可能覺得你唔係佢既Mr Right
錯既時間遇上岩既人,係可惜,但係會令你成長
當你覺得自己已經變得好好,再返去光明正大搵返佢,如果到果陣你仲係腦海諗起佢
而家呢刻,時機過左,就無左。
有啲野失去左,唔係你爭取,就可以有返。
我前度教識我既野太多。
我拍左四次拖,上一個係我最愛既一個,佢對我好,教識左我好多野。
我選擇祝福佢,你而家比唔到幸福人,你應該比佢有得到幸福既機會。
將來既事將來再打算啦。
一齊左2年,上星期佢同我講分手
話已經冇耐性處理我啲情緒,冇再一個人既時候掛住我,唔再鍾意我了
到最後一刻我都想挽留,但佢同我講: 完啦好嗎?
我唔敢揾返佢,只係好想好想好想問下佢: 返工攰唔攰呀?有冇著多2件衫呀?有冇掛住我諗起我呀?

但我知道,自己已經冇資格再揾佢,亦唔想去到最後,佢由唔鍾意我,變到討厭我。
同樣地,都係果句,有啲野失去左,唔係爭取就可以重新得到返。要一個人從喜歡到討厭,其實好容易。分開左仲糾纏聯絡,絕對會令佢對你感到討厭反感。大家係埋一齊其實為既就係開心,想係中意既人果到獲得幸福既感覺。既然你(同時都係我)未做到,放手比佢走去搵幸福,其實係你而家可以做到既野。我相信你都係呢段感情入面學識左好多,成長左好多,你應該要多謝佢係你生命中出現,為左令你變得更成熟做左好多野。

當自己變得更好果陣,再睇下有無機會返轉頭,搵返佢啦。到時你就會係一個值得擁有幸福既人,亦係一個可以比到你另一半幸福既人。

exact7ly我做緊既野
啱,就算分手都上左一課,又好感激佢以前既關懷、忍讓同照顧,呢啲野即使作為情侶亦非必然。

其實我分嗰陣扮到好灑脫咁同佢講: 我好鍾意你,但既然你已經對我冇感覺,咁希望你揾一個更合適你既模式生活落去,不論係揾另一個,定係享受單身。因為我愛你,所以我都選擇放手,唔想煩到你。

真心祝福,想俾佢自由既將來佢,但原來係咁難。
因為我總想佢既將來有我。

我依加都唔奢求啲乜,只係想揾返佢傾計,想知佢呢排仲有冇為左我地分手而唔開心,又唔想纏住佢。我地仲有follow大家ig,係咁對住空氣叫春,想佢見到之後揾下我,不過都冇乜可能啦......
加油捱過便可
成日以為自己已經放低左, 但間唔中個腦又浮下佢既野出黎
做乜鳩呀
分手不要做朋友,其實係真。

你而家可能仲好中意佢,但係你確定你之後都會仲中意佢?就算佢肯同你做朋友傾兩句又點,只會令你move on唔到,但係佢繼續可以牽動你既情緒。你地唔再係情侶,佢唔會再好似以前咁樣既傾計模式,佢已經move on左,淨低既得返你自己,你繼續諗呢樣諗果樣,繼續為佢做既野唔開心,何必呢。

不如move on左,改變自己,再回頭望一下,或者你都唔再愛佢,又或者你仲愛緊佢,到時再重新認識過大家,當一場新既戀愛咁會更加好。
當美好回億懷念下亦未嘗不可既,我而家都偶然會諗起,而且仲幾開心 覺得佢好好,佢值得更好,登佢開心。可能你地會覺得有咩可能,唔好扮野啦你,不過呢個係事實。呢樣可能都係我成長左既表現。講真,分手後我有聯絡過佢,但係我好唔開心,佢對我既語氣所有野都唔再熟悉。當無再聯絡既時候,我搵返自己既生活,我開心左好多,諗起佢都開心,因為我知道我中意既無回憶入面既佢,好多謝佢
因咩事?
其實分手之後我都心入面好多謝佢.
同佢都相處左4年半, 最後分手都好決斷無再聯絡我等我死左心佢
但有時諗返同佢既點滴都幾辛苦, 最熟悉嗰個人唔再係佢.
下個女朋友都未必搵得返呢個感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞