CL嘅EuroR同Type S有咩分別?

63 回覆
0 Like 1 Dislike
你同我講緊?
Cl7車身重 不考慮
你未見過有棍?
唔係
雖然agger你,但cl9又的確係有棍
係有
但我未見過香港有
可能我揸過CL7R見識少
正常he CL7R個副機器玩高轉 CL9個副係玩低空燃比 缸內低壓 自己襟行啲
https://youtu.be/fa5XmBul-Y0
有棍係爽啲 多400cc 就係個400cc扭力
講到副k24仲勁過k20咁
唔見fd2用
玩直線就係 大把外國Eg ek抬K24 仲要落超級叉。。。
TYPE R部部都係玩handling 點會落K24 動咁多壓住個頭
賽車場大把dc5 gk5 fd2 用k24中江 打皮既就s90
賽車場原裝k20a真係無乜用 架架都改遮 架冷
原裝k24垃圾 但改裝潛力高過k20
所以我咪話通常唔會再拎架cl7特登抬偈囉
你睇清楚d先 我咪話cl9有棍囉
你睇清楚先屌
好老實呀 求其隊副ODYSSEY既K24落架eg度換哂d gearkit 都係快到痴線
formula 3都用k24啦 不過重改果隻 你又問下點解唔用K20?
本身架車夠輕 1000kg內 落k24唔洗好重料最基本吹到200零kw唔會有咩大影響 驚條尾走同迫力收唔住好過啦 K24用咩料睇下肯掉幾多錢落去姐 K24一樣可以用TYPE R HEAD, 或者就咁換哂D CAM同遮果D

就算係CL7 重改抬K24呀 原裝k20點tune都做唔到果種推背
始終個分別係就係度 成日拎EURO R打飛機 仲有cl7副k20同type r果副唔同 都係好撚重架
原裝車咁計 問得點解FD2唔用K24咁既問題又有咩意義? 廠方應該冇明確解釋點解唔落 不過我估係type r原意係要輕量化 係適合行街既情況下做到最大性能方面既潛力嘛 俾架tune到300匹既頭碌車你行街揸唔揸得自在? 仲有就係用K24 仲要係做一副高性能既K24 一定會食油好多 因為要慳油所以先會有VTEC呢樣技術 等你係著踢之前都唔會咁食油 所以TYPE R既K20係掉左好多心機落去砌出黎 因為佢既目標唔係要賣一架brutal既賽車 而係一架行得街既賽車嘛
仲有就係生產一款車出黎係好多限制 唔係你話擺咩落去都得 你依家唔係build一架 就以FD2黎講係萬幾架喎
平心而論講咁多架NA既原裝type R入面FD2應該係最易揸同最快果架

拿仲有呀 我上面一開始都唔係用CL9原裝同CL7比架 一直都係講緊改車
我屌啦 拎架原裝CL9落track唔只食塵咁簡單啦 個迫力捱唔捱到一個圈都成問題
我由一開始都係話 如果要改黎鬥車既 好多人都係會搵架CL9黎改 而唔會哂左架CL7
K24原裝就係衝程>缸徑, 而K20就係正方
取向已經好明顯

至於改...
返返黎主題啦好嗎?
咁我有樣野想問下 d人b偈用b20中缸個形又點計? 同埋好似都唔少人咁玩喎
唔落k24既原因會唔會係遊戲規則? 好似 ek9咁因為要鬥n1所以唔落1.8而係砌左副b16b?
但巧妙既話 b18b同b18c 個中江係一樣
b16a先唔同 本田90年代車好用心
但巧妙既係 b16b同b18c 個中江係一樣
b16a先唔同 本田90年代車好用心
係係,cl9最快
cl7係垃圾
咁CU2呢?香港好似唔多人揸cu2
反而CW2我見唔少
望吓錶版 紅色CL7R
白色CL7,CL8,CL9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞