CL嘅EuroR同Type S有咩分別?

63 回覆
0 Like 1 Dislike
成日都見人打CL9Euro R/Type S又或者CL7Euro R/Type S
究竟除咗喺自動波同手波嘅分別仲有咩唔同呢?
euro r 2000cc 220匹
type s 2400cc 20x匹
邊架高級啲?
Type S喺Type R嘅低一級?
唔同定位
姐喺點?唔太明
S同R都係房跑
但S傾向房,R傾向跑多啲
Type S副 K24A 比較注重扭力
Euro R副 K20A 比較注重高轉馬力
咁EuroR定TypeS高級啲
10/10
都係垃圾囉
euro r for sure la
Euro = 歐元
當然EuroR高級D
呢d先係高質討論
Cl7 原裝有recaro,得6速棍波有lsd
cl9有皮櫈同普通櫈揀,有自動波或者冇lsd既棍波

不過如果要重改既話拎架cl9黎改 副偈有多400cc換哂d cam呀換個波箱就識飛

Cl7係買個jdm情意結 同埋無端白事拎黎重改我就覺得哂左架車 同埋原裝行街已經有好好玩既表現 無論係彎定power 仲有就係唔算食油 原裝100行6波都係3000轉同埋cl7低扭已經算好好架啦

最重要既係個坐係車入面感覺姐 坐係cl7同cl9入面係兩件事黎

不過我想問cl9原裝係電子油門定wire黎?
又學到新嘢了
不過巴打們夠外觀應該分唔到邊部喺7同9啦
鬼面罩囉 不過可以扮 最明顯都係睇有冇recaro
CL9有R
真係未見過人拎架CL9去改都唔拎架CL7R去改
睇下改咩野囉 咁通常揸得cl9既人就唔會諗鬥車架啦 揸cl7既都副偈冇事都唔會拆偈架啦 基本都係咪
呔鈴避震蕉中尾底擔迫力換電腦果d
我講緊重改係乜野都換哂 成副機器同埋波箱砌過喎 落track鬥車落埋roll cage 咁喎 拎架有咁平得咁平既cl9去改 撞左佢都係架cl9d件又可以拆番出黎 副偈仲要多400cc 落同樣既料砌起上黎實係24快架
所以我咪話係街玩下一兩腳爽下有得高轉爆踢既咪直接cl7囉 絕對抵買啦 不過慈母都唔識分 h車
Cl9就行出黎咪傻仔版囉 不過cl9個棍波都唔差既 不過就係兩回事囉
type s係被老美用 佢地個面無euro R 同type R
所以先岩番到 Acura RSX type S同TSX type S
睇窗框 CL7 9係電導色
CL7R係黑色
棍波CL9岩做Sleeper 原裝樣本身都雙出喉 只要自己改厚盤頭爭口 換遮令 換快cam 加燃追 唔洗行K20咁高壓縮比都咁好力 最梗要係本身遮柄長 扭力仲大左
講個笑話 落track貪平所以玩CL9
2018年啦 仲CL9落track 食塵咩

利伸: 揸緊CL9 牛肺一部 改黎曬鳩氣
本身tuning兩部都唔同
咩大改CL7R 抬偈
知唔知點解k20a咁值錢
仲有CL9有棍 真係唔好衝出嚟柒啦
知唔知點解CL7R叫euro r
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞