點解飛機起飛或者降落嗰陣機倉要熄曬燈

86 回覆
4 Like 1 Dislike
點解唔比帶水登機
但登機入面有得賣水

因為驚有液體炸彈
入閘後買既水可以帶上機
登機個啲水全部有安檢

唔怕有人入到去登機後先整炸彈?

咁會安檢,會check到有冇啲材料整
應該係同時唔可以開太多要用電既嘢

唔關事

呢個我細個真係以為飛機個engine要晒所有能量先熄燈
後尾大左諗諗下咁點解唔熄埋前面個電視
之後再求證先知係上面講果個原因

On撚9,屌你地2位老母,垃圾人類

惡到
因為可以令飛雞睇到邊個用電話
起飛同降落係高危時間
咁樣令對眼適應機倉外燈光, 有咩事都可以盡快逃生
真心求教

其實夜機先要。
因為機內燈光有機會折射出機外,
影響機師視野。
死得安詳d

呢個我細個真係以為飛機個engine要晒所有能量先熄燈
後尾大左諗諗下咁點解唔熄埋前面個電視
之後再求證先知係上面講果個原因

On撚9,屌你地2位老母,垃圾人類

惡到

青山又走犯
其實熄燈係比你睇電影/追電視劇,識唔識架

利申:9up...好似係
反而想知點解safety video經常強調要戴好自己個oxygen mask先好幫其他人
間間航空公司段片都係咁講
咁點解起飛同降落要閂遮光板
反而想知點解safety video經常強調要戴好自己個oxygen mask先好幫其他人

因為如果急降得幾十秒係清醒 之後有機會會控制唔到自己 如果幫左人先 就唔夠時間幫自己 所以應該每個人都幫左自己先 好似係

因為如果急降得幾十秒係清醒 之後有機會會控制唔到自己 如果幫左人先 就唔夠時間幫自己 所以應該每個人都幫左自己先 好似係

睇幾高,40000尺得十秒度

落咗點睇出面

落咗點睇出面

我諗佢想講開。
之前上網查過,可以及時睇到機翼,機身,engine 有冇異常

落咗點睇出面

我諗佢想講開。
之前上網查過,可以及時睇到機翼,機身,engine 有冇異常

其實主要係怕啲傻仔懶醒,個面着火個面跳slides
我搭ana夜機返香港果時無既

其實無熄一樣land 到。 只係熄左就最安全。 有時cabin 燈熄左,但gallery 燈無熄。 都照land。
佢點知我有無扣安全帶
佢點知我有無扣安全帶

好似用眼睇
比door3同事訓左覺果時都無咁易比客影到相
應該係同時唔可以開太多要用電既嘢

唔關事

因為主角就黎要出場!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞