張達明: 香港政府需要盡快徹查事件及作出公開解釋。

350 回覆
1285 Like 11 Dislike
柒到全地球都知,中國式特務真係犀利
仲要話埋俾全世界知,要特別小心渣特衰護照既人
審批證件官員已死亡 不作評論
柒頭
(設計對白)入境處:護照編號是隨機編排,沒有時間性。
https://www.hk01.com/社會新聞/268712/華為孟晚舟被捕-持香港永久性居民身份-擁特區護照及中國護照
仲有,「前保安局局長黎棟國在2015年表示,內地居民如果移居香港,會被取消戶籍。」
戶籍法係有香港居留權就唔可以保留大陸戶籍,有特區護照嘅香港永久性居民,唔可以同時有有效嘅中國護照,
宜家係有人甚至政府一直違反法律,又或者係政府將法律亂搬龍門。
但係其實咁多本護照對佢有咩好處?
應該係懷疑前線人員沒有嚴格跟從指示,正嚴正處理,將會紀律處分相關人士
不評論個別事件 肯撚定係咁答
隱藏身份
間諜特務呢d 咁容易俾人捉到仲要爆晒d 野出黎真係聞所未聞 香港擺明幫中國間諜做野仲有得解釋?
就算當佢報失咗,佢一揾返舊嗰本都要交返比入境處註銷

無交隨時係虛假陳述
一粒老鼠蟲
特區護照玩完
之後就係例牌飯民提出用特權法調查
建制狗反對
唔夠票玩完
依單野真係好大件事

係人都可以係香港有幾本護照
香港政府, 全港最大既黑社會
而家唔再係香港圍內ge事
邊到你唔交代
專心養病啦 咁多野講
林奠今次係咪又要話唔好插手香港事務
建制狗到時咪又賴落入境處審批不力乜乜柒柒,777承諾會跟進, 跟住又無撚咗件事。
要香港人醒覺真係得凍結關係法之後, 搞到經濟股市大亂。
俾D時間土共政府作個荒謬理由俾港豬嘈兩日,再等兩三日有第二單新聞就唔記得
美國可以用國際法要求香港入境處提交資料及交待, 唔交就制裁
繼續發酵啦依單野
擺明係香港幫大陸整架啦 收埋以為冇人知

特衰咁搞法免簽遲早走咁幾個
國際慣例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞