張達明: 香港政府需要盡快徹查事件及作出公開解釋。

350 回覆
1285 Like 11 Dislike
點會用到,人地check passport會見到唔見左忽架嗎
所以有=/=用到,d人講續passport呢個可能已經係0
如果係報失再拎呢?
報失會註銷舊護照號碼掛?

其實有心呃都無話唔得嘅,
例如有個人用咗本護照大概一半,
然後走去報失補領返一本新護照,
呢個時候,條友可以用返第一本護照去加拿大。
你話香港會註銷舊護照,
但加拿大係唔會知道你邊本護照有冇註銷的。
所以政府今次可以話條慢慢周隱瞞政府用兩本護照去外國嚟推卸責任。
你仲醒過香港政府
一早講佢本野假文件(自爆式抗辯)要求加拿大引渡返黎
肯定快過金融罪行(多疑點+可以搵律師拖時間)引渡
返到香港再無罪釋放佢

完全焦土
連登啲五毛:連登啲垃圾想搞到香港焦土

政府敢唔敢屌慢慢周丫拿

等睇不評論個別事件算啦
ICAC繼續垃圾
雖然冇期望過D咩
支持政府主動焦土
無罪就唔識玩 緊係照判入赤柱之後係邊到坐無人知
仲有成個eu, 排住隊注銷你特衰既免簽證待遇
華為先係焦土派
如果慢慢周自己彈出黎解畫都仲可以講下d on9野既

問題係而家政府做錯野,除非真係慢慢同報失完再拎過本,有晒紀錄可以推得一乾二淨,否則今次廁板護照真係含得撚

利伸得廁板
push
慈祥鵬過聖誕,問我要啲乜嘢玩,我說俾個 passport 我。

慈祥鵬佢過聖誕,問我要啲乜嘢玩,
刀還是劍,但我說,俾個 passport 我。

慈祥鵬過聖誕,問我要啲乜嘢玩,
槍還是炮,刀還是劍,但我說,俾個 passport 我。

慈祥鵬過聖誕,問我要啲乜嘢玩,
車還是馬,槍還是炮,刀還是劍,
但我說,俾個 passport 我。
赤柱監獄係男性監獄黎
而家Internet年代

由你訂機票決定左出發日期
外國入境已經向香港攞料迎接你

何況加拿大都要簽證
深圳陰鳩香港
羅湖懲教所
外國勢力不得對我国內政說三道四
美國屌得作有幾本護照有晒資料,好難駁
唔明點解d人仲可以幫佢開脫
屌又屌人廢青,吹又吹撚到上網鳩噏幾句香港就玩撚完
四本中國護照,三本香港護照
再加張曉明嘅解釋
綜合各種事實,正常人都知乜事啦
唔明仲有乜好嘈
當然,你可以話有可能佢刻意報失搞咁多本護照出嚟,再用舊護照入境
但真係合理咩?
真頭唔回應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞