[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (15)

989 回覆
2 Like 2 Dislike
以前有條Nudie 紐骨......我仲以為條褲QC 有問題
一件外套都夠晒數
3分鐘就唔係小問題了 最最最差嘅芯都唔會正常地行到固定3分鐘誤差, 最小事咪"立"左油要抹.

而且抹油已經唔係開蓋了兩下咁小事, 要打散晒入面再砌過. 你是但俾隻錶出去俾人抹, 一般都要擺低幾舊水+一兩個禮拜左右啦. 要換零件都只係再貴D, 步驟一樣. 冇零件要重新磨粒出嚟呢D先叫大件事.
其實你知唔知隻錶行快幾分鐘可以有幾多種可能性.... 如果單係受磁/郁到個regulator就話可以tune一tune搞掂, 如果係條spring俾油痴住咗/成個balance斜咗/隻錶跌過之類導致浪費動能呢D就要擺低隻錶啦.

油乾、齒輪唔對位、balance斜 呢D都會影響零件壽命. 講真你三兩千蚊買對皮鞋都會得閒擦下先著得耐, 一萬幾千買隻錶又會咁求其.

如果巴打你話"tune"一下係包埋抹油咁當我冇講過
個個都alden 我都想要對v tip
著緊
個個都alden 點打呀
RRL overalls
Toy McCoy a2
Alden pt boot
我唔好alden, 我免疫

今期 Black Friday 埋尾收穫 from pedi

Cultizm 幾件MBS底衫等成個月都一次到埋

成日買錯size都唔夠膽買衫褲

Drakes 仲pending 緊
我想試下馬皮
仆街 唔記得入數 我件barbour呀
我今日馬pat
其實我鍾意calf 多D既
我今日都Alden Cordovan penny loafers 喎
喂呀,你地再推alden 就變公廁架啦
好多馬主
唔係已經係公廁好耐了咩
大家個公廁定義唔同。
靚喎呢個
唔要Alden嘅shell咪易D囉
我Vass D shell 同高和的CMT shell都比Alden襟D,所以不一定Alden一定好D
冇咁易公廁嘅
潮人要追款 要型 要young
Alden對佢哋嚟講 太老餅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞