[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (15)

989 回覆
2 Like 2 Dislike
皮褸真係最好一次過攻頂
反正一件皮褸有排著
你買左件pherrows之後次次見到fw 又心郁郁
同你結左婚之後次次見返女神又溝唔到一樣咁無奈
想買但好厚
Same
22萬yen呀
其實pherrows都想收二手算 但又怕唔啱size
Y’2 leather都好似唔錯
見大家傾得咁開心拎對Alden同件Barbour出黎著下 十萬年無刷今晚要搞搞佢
我想買件Chapal 係咁俾人毒鳩我
巴打呢類褲 有無咩名?
其實香港男仔點睇女仔著cowboy boots?
普通長boot靚啲
Lewis leather都唔錯
我就主要睇點襯
女仔著返western啲再配cowboy boots嘅話其實可以幾好睇

著裙嚟襯嘅話我麻麻地
第一時間諗起Ralph Lauren
但女女黎講 我都係覺得普通長boot+窄牛殺食啲
講起cowboy boots ,其實想入返對Lucchese,但官網買冇得試驚唔啱size
牛巴啲褲好有可能係bespoke
就咁睇應該係flannel 布?
一條普通西褲,用London Lounge 隻Flannel做,啡色細herring bone, Fox brother織,個pattern同色幾靚,不過唔知係咪紗線品質問題定織法問題,雖然成四百幾gram不過硬係drape得麻麻

除左度身訂造 有無巴打知邊度有呢類褲賣 入門級 around 1k ?
應該係woollen flannel? 除左woollen flannel外 想要啲nappy啲嘅物料係咪得番tweed?
上身粉紅好似少女得濟唔襯對boot
試下轉深色衫?
或者白top
Worsted flannel黎,都有其他既,moleskin、燈芯絨、粗紡布之類,仲有好多
好多牌子都有出,不過要咁順唔訂造好難
第一件係FW入面我最鍾意嗰件
Buco jh1都幾易襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞