The Game Awards 2018 討論區 - 12月7號早上9:30

609 回覆
3 Like 1 Dislike
老任呢幾年都係TGA 尾段買時間
今年TGA 舉行時間同大亂鬥發售日期好似夾好晒咁
今日出game 又狂廣告+公佈第一個DLC
美任宣傳真係好堅
望下港任
動漫節 booth都冇
換位大法
睇直播果下笑撚左
Twitter Worldwide trends

#TheGameAwards

God of War
59.9K Tweets

Joker
110K Tweets

Persona 5
52.2K Tweets

Smash
357K Tweets

GOTY
19.5K Tweets

Mortal Kombat 11
21.9K Tweets
今年比較貼近d
始終rdr2都有好玩嘅地方 同唔偏離本身個遊戲方向 但fallout
fallout 4同rdr2 唔係廢
係巫師同戰神屈機
兩隻大改哂前作系統 唔同哂
direction同tech都勁
一個令個系列成名一個翻生
我覺得Fallout 4都好玩既,但佢既銷量太好令B社離哂地搞到今年整左隻76出黎
至少唔洗擔心R星都會傻左下隻game亂黎先
我都覺得gow各方面係優秀
rdr2的確有意無意做好多野拖慢節奏,但劇情,每一個物件細節,係極優勢
咁拉上補下輸俾gow 都啱既
不過其實都預佢出黎掃獎,佢個故事劇情實在好濃烈,係要令玩家代入角色,代入到就好正
但代入唔到就會麻麻
Best Performance 好睇好Connor
即刻轉哂口面,之前話戰神值得goty多d勁多人負皮
講故事,表達,音樂,音效,畫面都係rdr2

但始終係遊戲,可玩性先係重點
Reggie Fils-Aimé, Phil Spencer, and Shawn Layden Share the Stage
https://www.youtube.com/watch?v=Mw5nd200Sb4
仲記得巴打玩爆完rdr2打左一大篇野去講RDR2有咩不足可以改善

之後俾人炮轟
真係唔知我跟風定佢地跟風,根本好多game都未撚透就係咁話rdr2革命性,冇得輸,更加唔期望佢地有玩過戰神先出黎比較
god of war #by
你想像下FIFA 19突然宣佈可以用日本國家隊個種感覺
4多人買係因為之前obsidian既new vegas做得好d人好高期望,點知玩落其實係屎黎劇情系列最差,班高層仲因為賣得好而用4貨頭貨尾整多隻垃圾online出黎榨幹榨淨
係喎冇睇到,連登仔最鍾意嘅Detroit拎咗咩獎
Dauntless
PlayStation 4 & Xbox One
Switch ver. coming at a later date
https://www.youtube.com/watch?v=efA28FmmV4M
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞