[I/A/PC] 夢幻模擬戰(27)連續3日65龍每日獎勵冇出SSR

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

官網:http://mz.game-beans.com

殘體注意:陸服有傳之後會有軌跡合作角色
https://tieba.baidu.com/p/5964106392

首抽開局推介:
越出越多角色 每個陣營需要既核心角色都唔同
有疑問直接留言問巴打

新手 FAQ:
Q: 陣營有乜用?
A: 遊戲角色分 8 大陣營:

35級後有超絕buff要同陣營先食到(攻擊智力防+20% 魔防+30%)唔同超招再有額外效果
所以建議培養同陣營角色方便食到超絕buff
由於資源有限 強烈建議集中玩一個陣營
但新手對陣營通常都會理解唔到
目前比較多人玩係光輝帝國 光輝最平民 無課都組得起
公主聯盟偏向法師為主 但比較難齊角
黑暗偏向PVP
真係唔知點揀,一係抽左角再決定
一係上黎問問巴打們

Q: 新手點升Rank好?
A: 1體=1經 組隊有折扣 前期建議組隊刷兄貴

Q: 卡關點算?
A: 強化裝備 SR照突破升 拆左會退返錢同槌仔比你

Q: 有冇 TG Group?
A: 單機 Game 有乜野係度講

Q: 買體幾石?
A: 每日40-->60-->100-->150-->200
建議前期可以多買體追LV 等到40後先買少D
睇返自己經濟狀況決定

Q: 我有乜乜乜同乜乜乜,應該抽邊個 Pool 好?
A: 右鍵開新 Tab 放大

Q: 轉職石點用?
A: 每一階職第一次開係免費,所以無輪你點升都好 要精通曬2條線要2粒石,已經精通既職業可以用錢互轉,轉2階 5000錢,轉3階30000錢

Q: 特權有冇用?買邊隻好
A: 廢話論:最好買哂3隻 現實:勇氣-->時鐘-->女神
首先前期體力最重要 時鐘可以幫你唔夠打既時候慳體或者回帶過關
重點8蚊一個月夠哂平 但前期卡關比較容易 可以考慮30-40級後再買
勇氣(女神兄貴獎勵+1) 40級後女神會出光輝秘銀石可以升SSR裝
多一場進度就差好遠

Q: 點課金最抵?
A: 現時唔同額嘅首次增值都會有double 石
課晒手機版優惠嘅巴打,請轉開PC版
PC 版同手機版一樣
現時唔同額嘅首次增值都會有double 石
PC 版同手機版係分開計

PC版mycard增值教學:
NT$1=mycard 1點
依家買300點同1000點會有野送
詳情睇官網
入手方法:7-11, OK, 2000fun
1000點=HKD 265
買左點數,佢會有張單
裡面寫住卡序號同密碼
你打開PC版,揀想課石面額
然後會彈去增值網頁
入返張單嘅卡序號同密碼
咁就完成
Mycard 增值獎品會起game內信封出現

Q: 想退款,會唔會被 ban account ?
A: 官方有講過話會打擊惡意退款, 仲整張 email 黎叫退款人入返錢俾佢,唔係告退款人。

Q: 附魔初中高級有咩分別?
A: 效果一樣 只係刷到好屬性既機率唔同 建議用秘銀石每星期可以換50張中級附魔卷
用中級附魔卷刷就夠 新手可以用4個初級是但附上去拎套裝加成
唔知附邊隻好 就上黎問問巴打們

裝備評價(只供參考 升錯裝唔負責)
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=33596&snA=3365&tnum=10

http://wiki.joyme.com/langrisser/%E5%85%A8SSR%E8%A3%85%E5%A4%87%E6%8C%87%E5%8C%97#.E5.A4.9C.E9.B9.B0

1001開post :

跨服好友List:

終於破處
係咪更新緊?
抽到碎星
但我帝國同戰略無雷J係咪碎得
定係比皇帝用
新手繼續留名
為左打雷龍
要升25仔上去 唉
碎 白字比劍武低
咁係咪碎得
露娜用突擊頭盔好定暮色好?
冇人想知你連續個3日咁少

海蘭server招人一齊打
大量位 搞掂副團長啦
請成員入 TG Group 方便約戰同傾大家用咩人
http://t.me/LIHKG_Langrisser
露娜最終兵種帶咩
見話話帶近戰弓再帶飛兵 都見有人帶弓手
有近戰弓帶旋風遊騎兵 白嫖弓帶突袭弩骑兵 飛兵帶聖天馬
唔係白嫖弓帶聖天馬?
你騎弓打人通常唔會貼住人打 但係D近戰怪會近身打你
終於過到65火龍
有冇戰略大師撚
你地三號位用咩?
你地補血會唔會突好多出黎的
自動都刷到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞