勞力士無止境 (Rolex/Tudor) 討論 9

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
How much
尖沙咀AD 串到藍針都唔比人留排隊
晒氣 留黎做咩 留五年定十年

圖片來自Facebook Rolex Group
女人手?
唔係, 男人黎. 個個留言笑9條友
佢隻手戴GMT都細喎
可能要戴tudor bb58
40mm 應該勉強可以嘅
係啊 上一代40mm
靚呀巴打
你帶40好襯唔會細又唔會大
但我明明手唔粗
但帶40就覺好細隻咁
所以先焗住食炒買單紅
好多人唔啱size都照戴
個效果仲衰過戴精工
會唔會係小朋友黎

食炒買勞 不如買ap la
AP入門款都唔係咁易買

PP直程無專業人士卡片排都無得排
有冇人同我一様,最愛上一代EX1,114270
讀書睇日劇見木村隻鋼勞,先知勞原來唔只得金銀潤,
鋼原來都可以好型,到自己出黎做野,有返D錢,
買了人生第一隻勞,EX1,冇記錯萬八仲有八五折

之後沙士其間入了隻 鋼黑 Daytona,識人用公價多一萬左右,
果時公價四萬八,不過買完隻錶明天都唔知會唔會死於沙士

最後一隻係16年公價冇折入左隻66,為左個陶瓷圈及藍游絲⋯⋯⋯

㸃解自已會咁鍾意買錶?有次聽老媽子講,老豆份工第一次出糧,
有六百元,第一件事買了隻五百幾元精工錶,用了四十年,用到退休,
到現在還行得走得,不過隻錶洗完手會有霞氣,我扲去精工通城維修報價,
有位老師傅出黎同我講,隻錶冇零件可以維修,不過做了有限道抹油,
叫我好好珍惜隻錶,最後我問收幾多錢,老師傅搖搖頭話唔收,
這一刻我情願佢收錢,幾多錢都整 ,之後半年,
去日本順便買了隻精工 GS 送比老豆,佢好開心,但未見過佢帶過出街

之後我發覺原來最喜歡果隻錶,就係靠自已努力買返黎第一隻,
陪伴自已行過很多人生路

所以我都唔係好明,為什麼會賣戴左十幾二十年嘅手錶
我覺得幾日之後會係錶舖facebook 見返隻錶
Tg Noctilux095 thanks
TG?

係公司都係帶369多,貪佢輕身大方低調
小學生戴左老豆隻錶
3隻都靚野
多謝你鍾意我
唔該巴打,要排隊既錶係咪冇折?
睇款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞