勞力士無止境 (Rolex/Tudor) 討論 9

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
$16xxxx 白面會貴啲
咁如果以你公司為例, 是咪留名排YM都無用?
gmt/百事圈/黑十嗰d熱門款真係唔洗諗!有個做錶行fd話我知,有時1個月返1,2隻熱門,有時幾個月都唔返1隻。嗰陣我都想買黑十,貪有date 2手出去都值錢再換錶,但奈何全世界到到貨源緊張,試過去日本,泰國ad都話我知幾個月都唔會有貨,之後咁啱香港等咗幾個月間AD call我返咗盲十即刻扑鎚。買勞真係唔好急,正價入手才值得高興
Tudor gmt有價有市 性價比高
日本仲炒得勁過香港
係無用
但我做法係我會叫個客加我v7
返貨叫佢嚟買
對, 我都等CALL算, 問到冇引, 反正急都冇用, 玩住其他野先
正價 除咗盲十 綠針 369 橙針 等等
其他基本無咩可能有正價
排左幾個月都無消息
我排左半年,排左廿間都有
Tudor gmt返得仲少過ROLEX 百事
公司比咁做?
冇錯!急都冇用,往往都係等到你唔想買就突然會有電話call你話有貨 之前我打曬九龍港島所有ad留名,之後隔幾日又幾日call佢地問返貨未。正當我唔想買時,又突然打嚟話有貨。千祈唔好買炒價,戴上手你都唔會開心。明明6萬幾蚊勞要用到地通價錢真係傻豬,乖乖等吓,向炒價說下
九龍港島十幾間留曬腳毛 最後靠錶行fd幫手再等3個月入手盲十
呢到大把人要
Tudor有排應該有既
個日期問題fix左未?
Tudor 唔急要既咪等下

我上年買銅BB, 咪一樣週街都炒
而家就通街有貨, 早幾個月見水貨26k平過行價
Tudor始終少好多人買既,同Rolex比
就算係勞, 我都唔想食炒
佢要炒我咪唔買囉, 又唔係必需品

佢老味已經年年加價
我第一隻16610先3萬幾4萬, 果時好似有85折定9折
而家改少少轉下個外圈要7萬仲要食炒?
我都無食炒先買,如果唔係之前隻tudor gmt一早買左,隻綠針都係識人唔駛炒先買
愚問, datejust係咪都容易正價入手, 藍面41mm 會唔會排好耐?
我排126660係搵一間排,sales哥哥主動俾卡片我,隔個禮拜打次俾佢,第二個禮拜就有貨返 可以碌卡買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞