【氣象】(2018年12月上旬)旬初海洋氣流為本港帶來較暖的天氣;強烈東北季風會於旬末抵達華南沿岸,天氣顯著轉涼

351 回覆
9 Like 4 Dislike
不用怕,是超強副高
差唔多,低溫通常預高咗,再加上model無計到交合有熱島效應
呢刻都好熱
可唔可以再教一次寒潮南下的機制

好好J
幾點過
應該要凌晨 所以聽日先開始明顯降溫
逝生又正常返
氣候反常先兆
睇嚟漸凍人響冷空氣就到嗰陣就會正常返
好野 不過我無褸著
咁係吖嘛,成日喺度話轉涼嘅漸凍人有咩分別?
講兩講轉熱/凍就會轉咩
逝去的不回來講轉凍就唔得,你哋講轉熱就得?
雙重標準
佢講果d根本唔正常體感黎,27度講涼唔得,17度講涼就得,咁都叫雙重標準不如你跟埋佢睇醫生,佢似睇左而家幾正常
之前佢啲言論真係唔知想點
例子:
香港濕凍世界級,今早體感只有5-7度
https://lih.kg/879399
你哋成日叫轉涼又好正常咩
27落17度唔叫轉涼叫咩
其實你明唔明點解大家笑佢漸凍
佢30度都話涼,23度都話寒,
同個人本身發冷無分別
你就唔知頭唔知路亂咁調轉話返人漸熱
就算係最火焰山既真野,都未有對應既
10度話暖,15度話熱既言論,
你連咩事都未清楚就幫口亂搭嗲
啱呀 佢on99
1. 多數人都係理性討論/問嘢,係得漸凍人不停派膠話凍
自己爬文唔會死掛?
2. 漸凍人派膠乃日常 (日常到置頂埋),我哋半開玩笑咁回應唔知閣下覺得有乜問題

講下笑派下膠就叫雙重標準
巴打睇開咗睇化咗 希望其他新入嘅巴打都可以唔使咁認真對住假膠
無咁快,聽晚先17,寒冷要下星期
不過1字溫度羽絨見人見智既,2字溫度都羽絨就話姐
再補充多樣

點解佢話想轉暖有問題,大家話想轉涼就無問題?因為你睇下香港12月應該係咩溫度水平
到係7度果陣仲有人想話要更凍先笑人漸熱人啦
講就多轉涼?
1. 多數人都係理性討論/問嘢,係得漸凍人不停派膠話凍
自己爬文唔會死掛?
2. 漸凍人派膠乃日常 (日常到置頂埋),我哋半開玩笑咁回應唔知閣下覺得有乜問題

講下笑派下膠就叫雙重標準
再補充多樣

點解佢話想轉暖有問題,大家話想轉涼就無問題?因為你睇下香港12月應該係咩溫度水平
到係7度果陣仲有人想話要更凍先笑人漸熱人啦
講得多轉涼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞