(有圖)大家樂會唔會太離譜呀?嗌鐵板餐無鐵板

300 回覆
3432 Like 29 Dislike
個餐仲衰過俾狗食
寫一大段嘢 blame the victim

明明要針對既係大家樂既營商手法,你就變左討論樓主既應對方式

似乎第時去餐廳前要先考牌,做個合格既消費者先得

樓主已經講明報左海關,影左相,留左單,俾曬機會大家樂解釋。作為消費者已經無可挑剔
斑腩飯之前咪有人告酒樓
之後勝訴,唔係用斑腩就唔可以再寫斑腩喎

btw你唔好撚咁小學雞啦死拗有乜用
常識呀on9
你小學常識都冇
吸你老母經驗啦你
可能佢係大陸仔唔睇香港新聞
屌以前啲鐵板餐都幾好食,近呢4,5年越嚟越衰,仲要加價
一食覺得凍已經要退,食鐵板就係要熱。
退左買第二個餐算
衝出嚟柒,屌都費事。

個邏輯好簡單

好似九西補選咁,泛民俾閪表現你睇,長毛屌票話唔洗你D票,你絕對可以唔投/投白票,再上連登笑尻泛民。

大家樂出碟閪餐俾樓主,樓主唔滿意,大家樂講到明唔啱食咪退錢囉,點知樓主仲要食曬成碟。

唔講仲以為廚房佬撳燃實樓主個頭叫佢含淚食曬D屎佢?
"大家樂講到明唔啱食咪退錢囉"
依啲咪叫不良營商手法囉
餐牌寫到天花龍鳯,點知黎到鐵板都唔撚見埋
跟住同你講可以退錢?係你貨不對辦先喎

樓主有無食埋份餐根本唔係重點
重點係大家樂用錯誤資料誤導消費者在先,事後提出退錢唔可以免除佢既責任
屌你老母,大家樂
我從來都否認到大家樂既過失。

由之前既comment都講過曬

我只係唔明連登一邊笑人黃絲上腦含淚投票既同時,又同情樓主硬食垃圾姐。

明明兩個case都有自由選擇,黃絲可以投白票,樓主可以退錢走,但偏偏佢地都咁on9袋住先。

明就明,唔明就唔明。
你可以要求退款架喎傻尻
負評果啲一定係新會然
想知邊間,講唔講得
第一句咪講左
睇漏左姐, 咁都要派膠比我
咩情況?
有咩進展. 事件完結嗎?
樓主條氣順了嗎?
會唔會有進一步行動...
開左呢個post後兩小時就立即收到大家樂回覆(早幾頁post左)
但將責任推晒俾係前線員工放錯餐牌
跟住叫我聯絡佢攞餐卷
諗住唔攞 有d骨氣 攞左咪等於我接受佢解釋?
本身就唔係想要d咩著數
所以我都未正式覆佢email
海關果邊未覆, 消委會話紀錄在案 會向大家樂了解

你應該唔係大家樂CS掛?
事件已完結.

唔係.CS
CS 都唔會叫你 SEND 去動新聞 攞 $500
啱啱去睇發現餐牌張圖下面好似都改左膠碟
全部food choice 一樣
目測啲人都係食緊膠碟餐
唔知食物溫度如何
而家係全線都冇鐵板?
講緊康城店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞