[航空]連登飛機膠討論區21

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
日本線終於有啲作為
乜酒店都有架啵 自己上去tripadvisor睇下評價

好耐之前book過 好似旅行社咁囉 不過email通訊 booking同資料就郵寄畀你 唔知而家係咪咁
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20181204/58992724
沙爹嘔面
派餐牌嗰時咖哩魚蛋會唔會變咖哩魚丸子
點同鬼佬解釋咩係珍珠雞
Y餐已經有點心
因航坐J都係食差唔多嘢
UO,HX>>>>>>因系

btw睇相預計到腸粉同沙爹牛麵會痴埋成餅嘢
咖啡魚蛋
Chicken with rice
因航Y一向都有點心
香港航空首席品牌官劉江說,「香港航空」這名字本身就很切合擔當香港的宣傳大使(Hong Kong ambassador),過去公司未有大力宣傳以香港為基地的訊息,未來希望不論在機艙餐飲或服務上,引入更多香港元素。

原來廚叉新餐其他option係西炒飯同茄牛蛋飯
真係成間茶記搬上機
咁HKG-TKS loading 如何
冇廚師腸點整西炒飯
由空少即場供應廚叉腸?
因航開新航線進取咗好多
希望可以試下開埋 HKD
到時去北海道玩完可以直接飛返香港
慳返搭車時間
唔洗喺東京/台北轉機
我覺得因航個brand image唔適合開呢啲休閒旅遊為主嘅航線
Hong Kong Airlines in late-November 2018 expanded codeshare partnership with WestJet, covering additional domestic Canada service. Planned new codeshare routes include the following.

Hong Kong Airlines operated by WestJet
Calgary – Regina
Calgary – Saskatoon
Calgary – Winnipeg
Vancouver – Kelowna
Vancouver – Prince George
Vancouver – Regina
Vancouver – Saskatoon
Vancouver – Victoria
Vancouver – Winnipeg

--------------------------------------------------------------

唔通 HX 想試 Calgary?
agger
其實HX差唔多一日兩班應該一班CTS一班HKD
依加690 696仲要差唔多時間飛
CX進取就一早要啦
成日故步自封一定會俾其他airline食曬個餅
國泰航空宣佈,將於來年啟動往來西雅圖的不停站直航服務,會在2019年夏季增至每日一班,為乘客提供更多及更便利的航班選擇。國泰的西雅圖航班,將會是聯繫香港與這美國西岸城市的唯一直航服務。

西雅圖航班將於明年3月31日啟航,每週運作四班。因應強勁預訂需求,新航線將於7月1日起增加航班。新增航班逢星期一、三及五由香港出發,並於翌日由西雅圖返港。

西雅圖航線將由國泰航空先進的空中巴士A350-900客機營運,為國泰繼波士頓、芝加哥、洛杉磯、紐約(甘迺迪國際機場)、紐約(紐瓦克)、三藩市及華盛頓之後,第八個美國客運航點。
應該唔會啦
應該都係YVR-YYC-其他
或者同德島小松一樣 2 weekly 試下反應
反正香港人關心有冇得去日本多過有冇普選
CTS咁多貨
HKD都應該唔會差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞