[親生仔]Google Pixel 討論區 (19)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咁我久唔久都會,S8+都係咁。但佢寫乜Admin...
3定XL
有之前有個人又好似你咁講
3xl 應該都係我嚟
不如問下google睇下佢會唔會寄部新黎換
你地部PIXEL 3 有冇FRAME DROP 問題?
唔係疾機唔係慢, 係開關APP 有時佢個畫面會FRAME DROP , DROP 得好明顯嗰隻

雖然唔影響日常使用, 但都幾礙眼
上REDDIT 見人話唔係AN 9.0 事, 係PIXEL 3 問題, 有人直頭SEND 返部機畀GOOGLE ...

想問下呢度有冇巴打都係咁, 有冇得搞
咁都有得負皮 人哋講事實啫
以前用XZP會咁
但用咗Pixel之後冇試過
咦邊條仆街負皮我?
上網睇話係安全設定嚟,你disable所有Device Administrators就唔會咁。
如果得咁有咩方法寄返去?
未試過搵客服
同埋距離上次自己reboot都成個禮拜
係唔知點解尋日會reboot到癲咗咁
經驗黎講通常kernel有問題先會咁
果陣係flash咗3rd party kernel
原廠kernel通常唔會咁
如果真係kernel問題,等update fix

hardware導致reboot我只諗到電壓問題
照計新機唔會
可以係 hardware defect
例如 BGA 焊點
XZP 有冇解決方法?
你嗰時個os 係咩version 呀?
有 屌
冇開住咩app 都會frame drop
等update
ZX2 不定時reboot揮手
有無咁好彩
嗰陣好似係7.1 好似上咗8.0就冇再事
so9sad
我部pixel2 順到PK 畀咗屋企人
自己上pixel 3 反而frame drop ....
希望佢之後換個 fuchsia OS 落去
有無巴打接收dbrand grip bumper
pixel 2 size,全新未用,一舊水
唔會掛 係software定hardware?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞