[親生仔]Google Pixel 討論區 (19)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
張冷雕Pixel 3 真係完美

左面痴左 右面冇痴

哦,我以為slate 都有特價。希望我果部都快d 出貨入倉la. 我果部貨都未出。都唔知google 搞乜鬼,唔使咩叫先入先出架咩。而家delayed 無限期
遲啲出可能仲好,驚早出果批有hw問題,始終第一代slate
唉。
如果我果間上唔到機,就用你果間代運試
想問下你地用hotspot share wifi會唔會成日斷
搵過GOOGLE話係PIE問題
依家突然間想買返pixel stand
諗住喺英國google store買 (貴過us,貪佢係三腳頭)
知唔知道英國google store有無ban bns呢類代購?
正呀喂
有無得跟機
肥花
華為新一代智慧型手機Honor Play將採用谷歌研發中的操作系統「Fuchsia」,這款操作系統被設計成能「克服」安卓系統的各種限制,並能與Google現有的智慧裝置結合,應用更加全面。Fuchsia預計在2023年前全面推廣,安卓系統現有的應用程式也能夠在新的操作系統環境下運行,恐怕將取代Android現有市場。
有咩細機case/screen protector推介
Fuchsia 唔係 GPL,即係廠可以唔公開 driver source code,好快冇得玩 custom kernel
有冇人有xl 128黑色可以放部俾小弟
btw 理論上 Zircon 係 microkernel,啲 driver 同 kernel 分開咗嘅,就算冇 driver source code 都唔一定整唔到 custom kernel
但係冇得改啲 hardware driver 咁淨係改個 kernel 嚟咪少咗嘢玩
同埋實有廠會改埋 kernel 啲 API 搞到街外人 compile kernel 行唔到

都仲未計冇咗 GPL 之後會唔會直頭冇得 unlock bootloader
咪住先,GPLv2 好似冇限制 hardware lockdown

即係就算依家唔俾 unlock bootloader 嘅話其實都冇違反 GPLv2,當我冇講過
你想我幫你買slate?
今日無機
玩少左野 定 順 D
自己揀

講真擦 rom 擦左咁多年仲唔嫌?
有 update
請問有冇link / 香港有冇得貼
有冇人覺得冇包usb c線好撚on9
同求
大家點過返whatsapp d chat 過pixel me iphone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞