[扮工好悶]返緊工又冇野做不如入黎吹下水 (251)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
你應該係諗辦法點樣減少同解決
如果你每次同你阿頭開完片 第二日就唔想撈咁上心既話
我諗係文職唔太岩你 唔係你唔識合呢份工
係唔適合返工.
日日坐係度等上司同間公司會配合你改變真係不如轉多幾份
我又唔記得花生係做邊行
我只可以講呢D問題 FG都會遇過
除非你真係撞手神咁好搵到一間咁既公司
呢個問題一直會伴隨住佢去唔同公司
可能太上心真係唔好
而家都已經好d
岩岩開始做 或者未過試用個陣
真係比人鬧完放工番到屋企都係咁諗住
好在意人地點睇我 成日覺得我上司會覺得我好廢
可能入世未深
OOOooooo~!ooooooOOOoooo~!
得罪講句 你其實唔係好想返呢份工
係睇在大公司份上儲下經驗做跳板咋嘛
成日咁多不滿幾時得黎升職加人工
我好理解, 因為我上司都係呢種人
無架啦你想做好D唯有自己主動去搵佢UPDATE下D PROGRESS
一係你襯未做得耐試下轉第二份
你呢D事件應該好快又會發生第二次, 睇開D
我只會同你講呢個問題真係好現實
都明白無人想比人話 每日搞掂D野收工
如果你咁樣成日比人話>心情差>唔想撈 LOOP落去既話好快就現影響到你放工後既生活
你仲記得我
其實開頭係諗住長撈架
但到左而家已經變左係觀望態度
好多爸爸媽媽係度教仔.
個個上班台post都見到你呻
唔鍾意份工又underpay只係貪大公司名好難唔記得你喎
都係果句啦 人地上左岸理鳩你咁多咩
得罪講句 佢呢D就係連自己衰乜都未知
所以想做好D, 一係你配合佢, 問多D PROGRESS
一係好似我咁大家鬥唔理
其實做耐左就會搵到相處既方法架啦, 你真係好頂唔順咪過埋年轉工
其實都同屋企人傾過
但變左佢地日日同我講話唉大公司唉草經驗嘛做住先啦
咁咪唯有上黎呻
我只會講係地獄做過當離開果下去第二間會做得好好多
word 2003點樣簡轉繁
無計架啦返工都係人夾人
有時你上司係咁你都無能為力, 我真心好理解佢個種無奈
不過佢講緊係underpaid既話我覺得可以考慮轉工
係tool個到???
已放棄 換左word 2010機做
我好認真同你掃過一次
係搵唔到既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞