[扮工好悶]返緊工又冇野做不如入黎吹下水 (251)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
都唔係, 有D仆街係唔鍾意乜都同你講
例如會又唔帶你去開, 開完又唔UPDATE你, EMAIL又唔CC俾你, 但無啦啦EXPECT你會知道左D野
呢D無得救, 一係你得閒無事就主動去搵佢UPDATE下自己, 一係就好似我咁同佢鬥唔講野
大家都想完工。林奠要年尾搞掂
見到舊同事apply我公司
以前同而家咪差唔多, 講緊TST個D
呢個真係50年不變
佢又唔會唔cc email比佢
但有時比task我個陣又會講d唔講d
所以我先話唔知係我理解能力有問題定點

今朝個單就係我以為已經搞掂左 move on去下一個task
但原來佢係要我有follow up
俾jobsdb擋走左唔知做咩
笑左
佢JOB DUTY有包埋派JOB俾下屬
佢講D唔講D係佢問題
唔知咩事未過proba又想走
但極不建議過來囉
你公司咁閪想走好出奇咩
你都走左啦
但而家個間會更好嗎
得罪講句 你老豆老母都唔會捉住你隻手逐樣教
出黎做野你咁樣EXPECT 遲早出事
同埋夾上司不嬲都要自己摸熟你阿頭條線去到邊 FG不嬲都撞板中學習
唔想撞咁多咪睇下你上手點做 執好小小
完美肌肉送水輝又上黎了.
原本間公司做到中層位唔錯架
我唔係咋嘛
其實你個問題 係唔知你工作範圍去到邊
唔知想交D咩 咪問下上一手做果D係邊睇下人地點做

我唔覺係你同上司溝通問題 係你地職責未搞清多D
都唔係, 有D仆街係唔鍾意乜都同你講
例如會又唔帶你去開, 開完又唔UPDATE你, EMAIL又唔CC俾你, 但無啦啦EXPECT你會知道左D野
呢D無得救, 一係你得閒無事就主動去搵佢UPDATE下自己, 一係就好似我咁同佢鬥唔講野
佢又唔會唔cc email比佢
但有時比task我個陣又會講d唔講d
所以我先話唔知係我理解能力有問題定點

今朝個單就係我以為已經搞掂左 move on去下一個task
但原來佢係要我有follow up
得罪講句 你老豆老母都唔會捉住你隻手逐樣教
出黎做野你咁樣EXPECT 遲早出事
同埋夾上司不嬲都要自己摸熟你阿頭條線去到邊 FG不嬲都撞板中學習
唔想撞咁多咪睇下你上手點做 執好小小

呢個我都明 番左就五個月都周不時撞板
身邊有friend係同一條team做左兩年幾
佢話都係做滿一年先熟晒d野
但有時都會諗係唔係份工唔岩自己
問佢拎電話未
港珠澳真係好撚柒
同上司夾都係你要做既野黎喎
佢有佢方法唔會為你一個FG仔去變
只有你去就上司嫁啦
我唔是gay. 不過佢啲肌肉真係好撚正. 勁firm.
我覺得啦, 既然你上司係呢TYPE人, 你唯有得閒去搵佢UPDATE下自己D野架咋
唔岩咪轉囉 襯你唔係做左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞