[英文] 英文差讀u係咪原罪…

84 回覆
3 Like 2 Dislike
英文得3 負碌入到英文系,e家final year進步左好多,readings見招拆貼

睇嚟你中文退步咗
BTW,邊間u?

諒大

英文4
Ive仔
話說我最近有篇文真係讀極都唔明

Zhdanov was right: one cannot speak about structures in terms of forms, and vice versa. I may well be that on the plane of 'life', there is but a totality where structures and forms cannot be separated. But science has no use for the ineffable: it must speak about "life" if it wants to transform it.

WOT?
我都係lv.3 大空人SocSci緊

真係寫paper寫到頹

真係寫paper寫到頹

year 1/2?
完全明白 基本上考試都會因為英文差而睇錯題目 當睇得明題目個陣就唔識表達出黎

當識表達出黎個陣就唔識串d字
英文4都話讀唔掂
咁英文2的poly hd仔可以講咩?

巴打加油

dse 英文3 用垃圾英文一直由asso去到degree 畢業 去到依家英文仲係好廢
樓主不如喺交paper之前,揾個英文高手幫你修改吓先
三大根本讀邊科都唔可以英文差
dse英文3
ge讀撚到爛grade
DSE Lv3
一樣讀緊social science 嘅科
睇reading 輕鬆冇難度
利申:Reading 5*
我係5底係拎左4 又係讀類似SOCI既科
唔知點解無論我上到大學做再多既PAPER都好
我都感覺我英文水平比中六全盛時期差左好多
直程係回晒塘
英文3讀hku foss
閱讀卷仲要係lv2,唔好講hku,ou都應該冇咩人閱讀得lv2

但我有朋友讀同一個major,英文都係3,gpa有3.3幾
所以英文差都唔一定係玩完
英文3讀hku foss
閱讀卷仲要係lv2,唔好講hku,ou都應該冇咩人閱讀得lv2

但我有朋友讀同一個major,英文都係3,gpa有3.3幾
所以英文差都唔一定係玩完

btw我DSE係 5*35*5**+5*5*5*(讀中中)
因為英文3所以好多神科都入唔到唯有入soso哂銀時

我知道DSE成績同大學GPA冇咩關係
但係你地明唔明一個BEST 5得27, 28分既,英文5或以上
讀書需要既時間係我1/10,仲要拎好成績過我
已經麻木左
有同感

睇嚟你中文退步咗
BTW,邊間u?

諒大

咩叫諒大?

諒大

咩叫諒大?

係咪講緊鯨大?
開頭intro Soci 食哂屎
D文比個老師話the writing should be improved
靠exam先有b+
讀讀下覺得ok
Btw,politic d文好撚難看
要睇幾次先明佢講咩
英文低分過你 但寫paper無問題喎
只係有時research 見到啲英文古文會睇唔明
香港地英文差就係原罪

諒大

咩叫諒大?

係咪講緊鯨大?

係 中文唔好 自膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞