[英文] 英文差讀u係咪原罪…

84 回覆
3 Like 2 Dislike
完全明白 基本上考試都會因為英文差而睇錯題目 當睇得明題目個陣就唔識表達出黎
讀下discourse analysis 或者academic writing d course會唔會好d
利申英文3 不斷地寫係唯一法門
其實d paper 唔好寫完就算
記住搵prof 慢慢傾,執下logic,做下peer review

感謝巴打 怕爛grade 所以take course 就不了
搵professor ta真心有用 以後會厚面皮地多d搵佢地傾下
咩u

三大
英文得3 負碌入到英文系,e家final year進步左好多,readings見招拆貼
得3
讀緊一科會將英文字母拆開嘅科

Linguistic ?
英文5* 讀law,查字典查撚到傻
英文得3 負碌入到英文系,e家final year進步左好多,readings見招拆貼

英文系 巴打用咩方法改善英文
煲劇?打機?
讀唔讀u都好,英文差係原罪

利申:英文差
以前讀中中 英文3 bba
Reading唔好講啦
就連上堂都聽唔明個教授講乜
成個腦都出現"求字幕求字幕"
4年都唔知點捱
有啲覺得再咁落去係大學會浪費時間

英文系 巴打用咩方法改善英文
煲劇?打機?

做自己有興趣既野,我就睇鬼佬打機
當然最重要既根基都係靠讀英文相關既語言學野

利申:特登讀黎練好英文第日移民美帝
其實讀讀下就慣
英文會一個sem比一個sem好

利申:英文3準備升master 學店major psy degree
其實讀讀下就慣
英文會一個sem比一個sem好

利申:英文3準備升master 學店major psy degree

學店

所以先去讀master洗

邊間u英文系
英文4都話讀唔掂
咁英文2的poly hd仔可以講咩?

巴打加油

Cc 笑人
讀下discourse analysis 或者academic writing d course會唔會好d
利申英文3 不斷地寫係唯一法門
其實d paper 唔好寫完就算
記住搵prof 慢慢傾,執下logic,做下peer review

discourse analysis幫到啲咩?

邊間u英文系

我都好好奇
聽講太空人英文系都唔少lv4/5

睇嚟你中文退步咗
BTW,邊間u?
女朋友英文3
但係覺得佢讀ss好勁
個陣佢差d揀錯科埋沒左佢

睇嚟你中文退步咗
BTW,邊間u?

諒大
英文3讀soc sci
Readings 成日要查字/google中文ver
但paper同final grade a range
2都未出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞