💳信用卡討論區 (59) 迎接年尾消費旺季 發問前先睇 #1-#4

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
咩分
你講云閃利是?
綁62字頭既卡就會有
而家綁定係咪仲有
講得唔好
月頭加左,88也見到有
但最近食過一次無扣
紅包有開啟
HSBC VS 係唔係 附屬卡同主卡分開計回贈???
申請張渣兜simply cash
淨計人工已過240k
打黎話因為有upselling incentive資料唔齊未批到...
淨人工已過要求都要補upselling資料
多9魚
紅包上大陸用先會扣
去百份百食早餐30蚊平20蚊
你月薪6萬批到Prestige 好正常喎
冇人講?

呢期去海洋公園現場買飛
用任何62字頭嘅銀聯卡(earnmore得雙鑽得提款卡都得)
買飛有六折
人民幣要上大陸先扣到
所以無咩用
因為唔去海洋公園 變強國人樂園
BTW 如果搭埋Wewa果張銀聯咪6折完仲有4%回贈?
288一張好抵喎
應該有?六折係跟銀聯 4%係wewa自己
冇Wewa,之前睇過吓條款話正門買飛先有4%回贈
差唔多半價一張

好想下年Wewa多啲嘢玩,反正Earnmore收得皮
邊張信用卡做八達通自動值抵?
美國運通國泰航空尊尚信用卡及美國運通國泰航空信用卡會員

有關「環亞機場貴賓室優惠」條款及細則修訂通知
以下有關「環亞機場貴賓室優惠」條款及細則之修訂 於2019年1月1日起生效:

‧美國運通國泰航空尊尚信用卡會員: 會員必須出示其美國運通國泰航空尊尚信用卡及當日
已確認航班之登機證方可享此優惠。享用貴賓室須受 環亞機場服務管理有限公司條款及細則約束。
‧美國運通國泰航空信用卡會員: 會員必須出示貴賓室入場劵、其美國運通國泰航空信用卡
及當日已確認航班之登機證方可享此優惠。享用貴賓室 須受環亞機場服務管理有限公司條款及細則約束。
Btw ae卡 H&M 買野100回30 一次
2018年12月得返Earnmore有2%

如冇卡行出手
2019開始應該得返SCSC同埋星座卡1.5%
應該冇卡行出手啦,比人妖屍玩到上哂A1
但求唔好連1.5%都冇埋
八仔公司又係on9
有錢都唔賺
真係白9痴
要新資金?
放二百萬係SC做定期拎里數是咪好不智?
里數換商倉機票是咪比較易換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞