[粉塵爆炸] 浸大學生撥麵粉慶生導致搶火 12人傷其中1人嚴重

522 回覆
597 Like 12 Dislike
所謂嘅大學生豬西已經冇話好講,咁舍監呢,失責啦掛
一齊收皮啦最好
係喎 隔離就係
All is
睇新聞最嚴重果2個係2級燒傷
岩岩google過下
"二級燒傷指部分厚度的燒傷,影響表皮和皮下組織的頭幾層。二級燒傷時,您孩子的皮膚可能變紅,腫脹,可能還會起泡。您孩子可能感覺非常痛苦。多數情況下,二級燒傷在幾周內也會自己癒合,但可能出現傷疤。"

果幾條女處理得好既話都仲有可能唔留疤既
不幸之中既大幸係叫做無三級燒傷
學校無野負責
宿舍有晒頭盔條款
同埋班學生過晒18歲,係成人,要對自已既行為負責
佢地私下違規做危險活動,唔告佢地賠返維修費都偷笑
抵啦 支持拉埋潑麵粉個個
DQ學位就緊㗎啦
潑麵粉果個就算唔拉都要告到佢破產
真係笑大人個口
大學生
好熱血
低分低能
又黎非黑即白
訪問個職員話唔會喎
我以為大學生係得eq係小學生
原來連iq都係小學生

遲d會唔會拎把遮上天台玩降落傘
似想賺錢多 啲語氣
睇新聞得一張相有諗係咪咁岩影個下佢個樣似係笑緊 點知又有多張仲係笑樣
受傷嘅係你同你啲同學 有啲可能仲會毀容 請問你點可以仲嬉皮笑臉?
新聞仲有段片有一兩個受傷但行得走得嘅男學生用電話影番記者 唔知影相定拍片 而家有記者影你地係咪好威威 係咪要post上ig放story?
真心唔明呢堆人個腦咩構造
收分低係一回事
但CU Engine既 Computer Science 同細電好似係最好喎
利申非中大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞