μ's永遠愛好者交流區(17)唔中1001,又完一個Post

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
非不為也,不能也
聽晚平安夜 應該大機會?
見唔到你走既喂 已經出左去?
好撚ok喎合buffet
滾水淥腳咁飛奔左上車
一般般,未係伏嘅
我側邊嗰個準備好UO
我原本預佢好頽架咋
不過有bon voyage ,已滿足
呢種細場fan meeting真係最正
佢個燒牛肉嚇窒左我,全熟、腌唔勻
彩嗰塊我突然覺得好撚好食
音響唔差真係要讚個場
你睇下買唔買到,好似係post卡限購
正常自助餐料啦我呢轉又冇全熟咁誇張喎
匙扣賣撚晒
明知熱銷都咁少
btw趕到機場
介唔介意我拆開場刊望下
記得封返,仲有唔好亂嚟
睇sample今次影得唔錯
喂咩叫唔好亂黎

我第一眼以為係黑崎

見送加手渡
有包膠未
落機後迷迷糊糊斷斷續續咁打,
錯手del左右再打過
所以唔知打左咩出嚟。

【問答】
只係好普通咁回答fc留言。
最特別係fc(好似係)要求佢表演perfect個布甸,
因為佢肌肉控制真係非常有問題,
經常食嘢時啲湯汁、布甸整左落件衫到,
仲要成日話俾人聽,
最誇張有次鍊爆左個蛋殻布甸
咁佢就好風騷咁攞住個鮮奶布甸係台上四圍展示,
經理人仲走埋出嚟拍低依個歷史性時刻
佢一路食一路おいしさ,
好似想挑戰彩彩講34次おいしさ咁
不過,最後佢話唔好叫おいしさ,改口叫かわいい,
仲有埋動作跟住做非常非常かわいい
結果係佢perfect左個布甸。
另,佢一路食一路做表情一直都有bgm播緊,bgm係哈利路亞,成件事非常搞笑

【朗讀】
講一段故仔唱一段歌,歌大約分零鐘,見識少完全唔知出處,不過一開波首聖誕歌真係
btw雖然我唔識日文,
但係聖誕節講個咁嘅故仔真係

【回顧】
播片同相,回顧2018嘅活動花絮,
見到佢活潑嘅一面,
當然佢私服嘅taste有時真係

【LIVE】
◆M.H.R.R.対黒魔術部隊・第十九隊“ Schwarz Himmel”/マルガ・ナルゼ
印象中佢好少唱地平線一系嘅歌,佢有份演出地平線嘅歌好聽嘅有好幾首,最好當然係同東山合唱嘅Morgen-Nacht ,佢話唱地平線時仲諗住會係曲風更適合聖誕節嘅キンコンカンコン,點知係依首,依首亦係好歌之一,聽到依首已經不往此行
◆小夜啼鳥恋詩/Printemps
係果音 !係果音 !係果音呀
我依啲收皮之後先入坑嘅仆街,居然可以有機會聽到live版嘅果音,真係不往我碌爆人情卡嚟!
◆探求Dreaming(アコースティック)
Acoustic版,我覺得好似係加長左,
前面兩首太震撼,依首俾唔到太大感覺,
而且我覺得結他編曲嘅節奏快左
◆Bon Voyage!
非常鍾意新專輯唱腔,無需多講今次表現係完美!

【見送】
最後原來係見送加手渡,我諗距離會近過揸爬會,
完全彌補左無去揸爬會嘅遺憾,
而且

手渡禮物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞