一人一個婚禮司儀痴咗線既一刻

308 回覆
5768 Like 24 Dislike
你岳母都幾早生
晤請mc算,廢撚事搞到成班同事朋友親戚咁撚老監
巴打你啲說話技巧都幾撚災難
激死老母搵山拜
個新娘最後會比個司儀搶走佐
MC俾錢請返黎,台上問對新娘覺得五十年後仲會唔會咁愛對方呀?新郎你呢?

新郎拍左段片俾新娘,片中有唱歌,播完mc話雖然唱得麻麻又唔係幾靚仔,都幾有心
「個蛋糕代表住新郎新娘既感情,我地宜家一刀切落去」

痴線mc未見過,痴線攝影團隊就見過

咪有嗰啲童年回憶加早拍晚播嘅,我地啱啱祝完酒食完第一道菜佢就播。

痴線架佢條片BGM竟然用Supper首 最後晚餐。仲要條片係10分幾鐘長,佢仲要成條片都係呢首不斷loop..

最大問題係,個童年回憶係不斷播,所以成晚婚宴bgm就係最後晚餐
唔通收你十萬八萬咩
收得果三兩千 求其有條友膠膠地咪算
我同佢同級
唔係幾似
個司儀話自己好開心幫對新人做mc咁

之後話上次幫人做兄弟+mc都好開心,又仆心仆命去做,但係度話佢哋點知咁都離婚仲話自己個fd戴綠帽
叫新人上台變左上床
最後晚餐講生死喎
老老豆豆,我朋友老公葬禮係播最後晚餐
認真
有朋友請左電視台藝員做司儀
完場果陣話 多謝大家出席 我地出年再見
呢啲叫解穢酒

between 我都試過類似戇鳩嘢
嗰陣阿婆過咗身,我嗰陣得小學
我阿媽係廳到摺一袋袋金銀俾佢
我見到佢係到摺,我又走埋去學
阿媽見到就好開心,話我好錫阿婆
我就好真心咁答: 我都錫婆婆,但係我學係想第時你死左都可以摺俾你 (自覺好孝順)
我呀媽呆左呆,然後笑到仆街咁話我衰仔
唔on9呀
我係老母聽到都會開心
所有司儀都係新娘同新郎嘅中學同學
試過新郎唱愛是永恆,之後司儀話比上次唱得好好多(原來呢個係第二任)
阮兆祥係唱歌出身㗎,條友唔識嘢
笑到仆街
希望你下次去人婚禮會醒起
但你地果d係俾錢請定拍硬檔 俾錢就衰啫 但兄弟姊妹幫手果d講錯野冇得怪啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞