一人一個婚禮司儀痴咗線既一刻

308 回覆
5768 Like 24 Dislike
依個唔知 不過我聽到就
個次幫個手下擺酒 不過個期無錢上左天台擺 個外父全程好嬲 又唔肯影相 唔係大佬捉住我打左交
淺水灣?
新娘得唔得
話多謝媽咪咁多年嘅照顧
梗住講咗句雖然你唔係照顧得我好好
仆街 mask都笑爛
又係忍左好耐
做開台慶?
個朋友係余文樂
想過搶新娘 我差點講真
咁多位下次再見
試過去個飲朋友果餐,個新郎係斯斯文文好仔黎但就俾佢老婆攪到成個婚宴痴撚晒線(勿相認)

1: 新娘March in 前MC 竟然逐pair逐pair 兄弟姊妹放入黎,仲介紹埋佢地,例如「首先有請我地高大威猛既Johnny同埋貌美如花既Amy! 再黎就係靚仔有型既Johnson 同埋全場至索既Helen!......」介紹完晒7-8pair先俾新娘入黎

喂大佬無人想知你班兄弟姊妹叫咩名.....

2: 新娘子多謝屋企人:好多謝家姐同媽媽,雖然我成日話你地唔幫我手做野,但我真係好愛你地

3: 新郎新娘講完野到伴郎伴娘Sharing 係咩玩法? 只見伴郎好無奈咁是但up兩句,之後到伴娘講佢同新娘感情有幾好up左成十分鐘,中途又講到喊晒,新娘又衝埋上台喊,台下全部賓客就餓住個肚睇你兩條八婆攬住喊喊喊喊喊 (又唔係靚

4: 臨尾影相環節個次序竟然可以係新娘屋企人>新娘朋友>新郎屋企人>新郎朋友 !結果我地成班新郎朋友on99等到最尾竟然因爲無時間影唔到,然後諗住走人都可以同新郎哥握個手,點知出到去得返4大長老晌度送客,佢地兩公婆就去左換衫

5: 其實到個婚宴中後期個台都無咩野攪,為左唔好咁冷清loop住播成長片段都好正常,而當晚個成長片段係就咁slide show都無咩所謂,但仆佢個街d相竟然完全無鋪排兼唔跟時序,例如第一張係新娘細個同屋企人,第二張一跳跳到去新郎同大學同學,然後第三張又跳到新郎小學既相,睇到精神分裂。正當大家都好訝異點解個slide show會連小學生程度都不如既時候,個screen竟然出現新娘子間Wedding Planning 公司既logo 屌你咩做Wedding Planner 都可以攪到自己個婚宴咁垃圾
Mc hi大左 衝口而出突然陣左句屌你老母 全場靜左
新娘尋晚比我屌完都仲咁精神!
我都見過
不過佢兜返話滿月酒
有請一對仙人!
唔知佢係走音定點
咁熟嘅
健三真係仆街嚟

健三=MK
老師=毒撚
第四點又無咩野 新郎新娘邊家影先使旦啦
佢食咗我個女,食埋我餐飯,仲問我有冇甜品食
就憑佢呢句說話,我打爆佢個頭磨成粉末沖落廁所全中國冇人話我唔岩嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞