技術太慢英國拋棄 港鐵支付寶聯手推掃碼入閘

118 回覆
325 Like 9 Dislike
支那種早10年就諗全用國力來追香港

到發現13億人國力都可以整唔到一個正常城市之後

就改變方針 搞鳩香港
之前有個post講英國已經嫌拍Oyster Card慢
研究新嘅入閘方式
乘客唔洗拎卡出黎
行過某個範圍就已經讀取到張卡嘅資料
呢種方法係快過”掃碼入閘”
讀二維碼唔係話唔快
不過太多因素影響佢成唔成功讀取

你睇下呢邊廂港鐵做緊乜
個政府、建制每日推埋啲垃圾方案出黎
燒鵝價錢,蔗渣味道
居然仲人真心支持
仆街啦,以後入閘要排幾耐
方便又點
但支那狗冇八達通吖嘛
五毛出黎護航未呀
唔係唔開放
係Apple 要收費
幾時好似suica咁可以用apple pay
支那狗技術先進
半年前連登班五毛同崇支狗打晒飛機
內地網民也表示:「到香港我也會用八達通,因為很快很方便,用掃碼還得拿手機出來,香港明明有八達通了為甚麼還要支付寶呢?」

屌你之前又係咁話落後究竟邊句真
班支那狗咪係要中港融合

係今日香港 好多野 會令你意識到HK is not fucking China

地鐵唔洗安全檢查
地鐵用唔到支付寶
粵語,繁體字主體
..........
即係一個廢人鐘意話自己好打得一樣囉
其實宜家有咩技術係比八達通更加方便
其實佢將支付寶自動連八達通個系統咪得囉
連卡都唔使拎出黎,自動扣錢,有d 似行車隧道收費站
準備掃qr code掃到佛誕
倫敦所以巴士同tube都可以直接Apple Pay信用卡比錢
人地個scanner仲可以用埋oyster card𠻹
八達通? Out喇
倫敦所有巴士同tube都可以直接Apple Pay信用卡比錢
人地個scanner仲可以用埋oyster card𠻹
八達通? Out喇
冇錯,因為香港人時間係唔值錢
大陸仔自己都唔buy
深圳地鐵同巴士根本無人用掃碼比錢
裝部機都係cap水
用嘅人真係好on9,但要奶共都吹佢唔漲
唯有希望每個站淨係整一兩個閘用到,唔想俾d去到閘先開app嘅撚樣阻住哂 已經有畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞