防彈少年團 被爆穿戴反日及納粹服飾

156 回覆
197 Like 29 Dislike
講真日本皇軍係抵死,但所有民眾係無辜,佢地係戰爭中係無話事權,只有承擔戰爭嘅責任。

所以戰爭中受害嘅只有入民。

同埋笑戰爭中無辜受害嘅人,真係好咩。

一般人都唔應該笑受害者,更何況佢地係明星,係有知名度,更應該謹言慎行。

佢地着有皇軍被絞型,被處決嘅相,係可以接受。但着原爆嘅衫係萬萬不能接受。

西方明星都唔會着紅軍攻入柏林嘅相,着戰火凌蔓嘅相,咁係對一個民族嘅唔專重。

日本皇軍係二戰嘅行為係二戰係泯滅人性,但佢地嘅民族都付出相應嘅代價,佢嗰代係原爆中死,生cancer 死,下一代畸型,咁仲唔夠?

係咪要下下都要係人嘅傷疤上面灑鹽。做得出依種行為嘅民族都唔見得有幾高尚。
對上次fake love係billboard hot100 #10
南韓同日本不嬲世仇
大家唔妥大家
完全無問題
有次旅行識左個日本女仔
果時"來自星星的你"正HIT爆
大家傾計傾開劇集,我問佢有冇睇過呢套劇
佢話佢地平時無睇韓國劇
DEAD AIR左幾秒添
反條J咩,泡菜本土巿場根本養唔到咁多音樂人,先會咁積極向外開拓巿場。
參考https://www.ifpi.org/downloads/GMR2018.pdf
唔好玩喇
堆泡菜男團下下就上東蛋
挑 班日狗 唔滿意咪又係要含我地撚
鬼叫你地得d 3流藝人
崇泡狗既logic: 睇動漫、東洋電影=崇日=反韓
個腦裝屎架你老母
洗鬼理條on9咩打稻草人
偷換概念我都識啦,撐BTS既港女都係想俾泡狗輪大米瘋狂中出啦屌你老母
講仆街夠d泡狗仆街?鳩作歷史又盛,日狗都會正視史實檢視過失吖
本身對韓國無咩特別感覺唔討厭唔迷戀咁,有時又會j下女團咁,不過多得呢d泡狗同垃圾fans我對韓國更加反感
BTS所属事務所が「不快感与えた」と謝罪
https://this.kiji.is/435066335111677025?c=39550187727945729
[情報] Bit Hit道歉聲明 中翻
https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1542113667.A.D5A.html

都無錯點解會公開道歉
日狗
日本右翼咪又係大把連登仔支持
連登班崇日狗平時都惡得耐啦
依家比人笑下原爆就玻璃心?
唔同立場睇你緊係覺得無問題
但依家bts賺緊日本仔錢
bts覺得無問題咪照著囉
但唔好怪覺得有問題嘅日本仔同外國大愛道德撚左膠反bts
我根本唔care依d南泡團
入黎只係想笑下崇日狗
再推比崇日撚睇
之前個大陸女主播笑南京大屠殺
連登仔:支那狗玻璃心
泡菜笑日本原子彈
崇日撚:泡狗鬼識歷史咩
龍門真係任你擺
假架 日本仔學埋D我地泡菜國創造歷史
我地既oppa冇做錯到 係班垃圾jews同日本仔玻璃心
周子瑜個陣都道左歉喎
都無錯點解會公開道歉
件野可能會係中國大賣
崇德猶反韓狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞