讀緊/報咗演藝嘅你入一入嚟[3]

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
TEA
31/1 星期四見啦 btw咩都未諗好
獨白同表演呢?
仲未諗到

有冇朋友
個frd in stage management, 佢講到成個interview好奇怪咁, 我本身以為好似普通interview咁吹下水
搞到我有小小擔心
我都係16號 好緊張呀無啦啦gp interview
有,睇下你想讀咩
Asso仔表示:asso爛左grade ,要靠HKAPA先走到,各位加油
好似都有個音樂劇課程
有無ching知道幾時出offer

好擔心ar
收到風...

今年演藝music school 作曲系收左六個人

其中一個本身讀科大,個位同學可以等收信
好緊張呀,完全唔知點準備
大家好呀 希望仲有人肯解答我
之前dse衰左 要讀FD 到畢業個陣已經糾結緊讀hkdi嘅建築定電影 最後揀咗建築 因爲個陣覺得比較明確啲個前途。

但依家因為課程使費真係好大 應該比讀電影多好多 develop model 通頂宵夜個啲 個個月都入不敷支

所以依家真係真係好想好想報到apa ftv
我揸住fd cert就一定報唔到apa degree架啦
但我見佢話 「認可本地高等學院提供之副學士、高級文憑課程 完成最少一年副學士、高級文憑課程並取得滿意成績及其 GPA要達到2.0 或以上」

咁即係 係咪我捱靚今年year1個portfo 之後今年既9月就可以開報?

Sor for 1999 真心真心好想讀 唔係玩玩下 覺得自己起步慢 但我真係好肯學。跪求解答
你起碼要讀緊hd先可以跳船過黎
我讀緊啦 依家year1 但老老實實 我之前一直冇拍開片 依家努力學緊 唔敢保證有多於一套高質既片 有冇人好似我咁 可能只交到一兩段片 加一篇寫作/相
你如果未grad HD想跳槽去演藝, GPA起碼都要2.8以上/你DSE英文有/你作品好撚勁加上interview表現好。

利申讀完FD+HD, HD Year1 試過報Sd design衰左。今年in完TD等緊消息
英文有3
我英文2囉 然後我依家讀緊個科 聽師兄講爆3好易

不過仲有最後一個問題係 我個作品其實可唔可以 導演編劇演員係我 但拍攝唔係我🤔 我驚佢會質疑我既拍片技巧
加油呀你 知唔知?
其實如果你又唔係拍到曉飛咁,作品其實只係用黎prove下你對個一科同想入演藝既熱誠,我都試過拎啲電影trailer 黎自己配樂。到我in個陣當場拎俾佢睇,佢地都睇得出個誠意。最尾衰個原因可能係個年太多勁人
屌你FTV 咪都係洗費大又通頂
拍片都要洗錢架,個撚個都通頂架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞