★J慧中時間又到了(41)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
here

可能籌備中,所以要影大量相
本書上次透露咗得40頁咋喎,肯定唔會字典咁厚,賣得就出第二期喇
呼喚石丸,老貓有嘢查詢,見字請入嚟內堂一聚
老貓點睇?

立會審議垃圾徵費 首半年適應期後嚴厲執法 (15:02)

政府會在各個棄置垃圾黑點加裝攝錄器材,以助執法。

on.cc東網專訊】立法會今日(14日)就《2018年廢物處置(都市固體廢物收費)(修訂)條例草案》首讀及二讀,環境局局長黃錦星指條例草案是希望以經濟誘因讓市民參與環保,以按袋或按重的原則收費,視乎情況而定,例如對工商業而言,有大量大型金屬、木板等難以入袋的垃圾,較適合採用按重量原則收費,一般家庭可採用按袋原則的預先繳付方式收費。

他稱,政府初步會在全港4000間超級市場發售受規管的指定垃圾袋,在鄉郊等偏遠地區將設置自動售賣機,鼓勵市民減少使用塑膠購物袋。

執法方面,條例實施後首6個月是適應期,對於一般違例個案執法人員將予以警告,期間只會對嚴重違例,例如屢犯不改的人士執法,適應期過後將嚴厲執法,並善用科技,在各棄置垃圾黑點加裝攝錄器材。他重申實施垃圾徵費非為增加公共收入,而是希望社會減廢回收。

黃錦星(左)指條例實施後首6個月是適應期,對於一般違例個案將予以警告。(袁志豪攝)
坐等cctv俾蝗蟲拆來賣
巨乳rip
in jail
d人掉垃圾會戴口罩,影來做乜,又點搵果個人?

全城通緝?

日日 狂出通緝令?
鴨咀帽、口罩、棉紗手套加黑超

係咪咁?
掉垃圾梗係咁著,唔通政府夠膽叫人唔穿防護裝備咩
問定先,老猫點睇700季績
其實政府on撚鳩嘅,喺垃圾筒附近裝CCTV仲衰,咪唔丟去垃圾筒,直頭2邊望吓冇人就丟啦,後巷橫街一定大把

咁睇冇理由諗唔到,乘機借「環保」監察喺街裝多啲CCTV閉路電視,監視人啫,學撚埋深圳啲衰嘢
drop to $0
If Not 0, u 賠錢 ok?
我同U賭3條糯米卷,唔會
叫連囝bam佢,$0先好解bam
日本野外露出AV打格仔打到淨係得格仔同個樣,老貓U話點搞?
0不是一朝一日建成的
No
2020日本奧運,道德撚統治日本,亡國不遠了
OK,U 估計幾耐?

賭三條糯米卷
咩時候
改做rise to $10000

4獸只想聽呢d
野外露出係日本AV最好睇系列,鬼佬嘅public disgrace系列都係學佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞