沈陣營第一百九十八期 - 借來的升市一定要還

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
大佬
阿公
星期一一開市就穿啦
好多種
例如按時間又得
按價格又得
按阻力又得
有人三注有兩注係用黎溝嘅
點玩都得
聽朝大戶又要食牛啦
又懷疑人生啦 毒到成日冇講過野, 朝早十點起身打機打到剩係中午煮左啲野食就到依家先停
依d生活咪幾好 我已經冇精神打機
我無左依d生活好耐啦
打緊個陣咪覺得好, 但打完之後發現冇講過野就好似冇曬朋友咁
星期日先有
我都無朋友
打機打到而家
我老婆先岩岩訓醒
起碼你有老婆有錢
唔羊錢就無錢
起碼你兩公婆真係唔洗太憂生活
懮字太睇低佢地
cls
沈振盈:港股反覆過後 恐展新跌浪
11月11日(日) 22:09

訊匯證券行政總裁沈振盈在東方產經「另類指標」專欄表示,上周指出:「此刻的部署,仍是候高做淡為主......本周(即上周)的日子偏淡,但相信仍是約1,000餘點的大型上落市而已。」確實,去周大市急升急跌,恒指於26,500點水平受壓,再急插落25,500點水平,始終未能行出大方向。

市況始終疲弱,港股固然有自己本身的利淡因素,加上內地經濟下行,而救民企的政策又帶來了對內銀股的衝擊,故此,回落的壓力頗大。外圍方面,問題也不少,美股見頂通脹上升,加息壓力大增,意大利危機觸發債息上升。基本上,危機已全部擺在枱面,只欠是不知哪一個因素先來引爆,令股市展開新一輪跌浪而已。

「立冬」已過,正式踏入「癸亥」月,此月份天干地支皆屬水,反映市況將極為波動,大家要有心理準備,反覆過後,將會是港股最大的挑戰。

本周每日的股市走勢預測:

周一(戊申日):天干屬土地支屬金,土生金局,先跌後反彈。
周二(己酉日):天干屬土地支屬金,土生金之局,反覆回穩。
周三(庚戌日):天干屬金地支屬土,土生金之局,持續反彈。
周四(辛亥日):天干屬金地支屬水,金生水之局,走勢轉弱。
周五(壬子日):天干地支皆屬水,全水之局,出現跌勢。

(作者為註冊持牌人士)
師父月中...新跌浪...
都係, 拎黎玩動物既數=我身家
頂你班有錢佬我出返去..........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞