玩大板京都果頭8日, 住3日大板, 再住4日京都分配是否恰當 :P ?

119 回覆
0 Like 0 Dislike
我book左7晚都係大阪 屋企人話唔搬酒店
利申星期五去但仲未plan哂行程
巴打個遊記有無LINK?

應該係出面獨遊post

Plan together
京都大阪咁近 搵日搭車去咪算

Book曬八日京都 有無人會咁

留返一兩日大阪啦

環球影城都一日啦,行黑門市場、南堀江堆潮鋪,行下啲mall 搵下野食,都夠一日
去港區個水族館同摩天輪咪預多半日

最撚伏就係去咩新世界

諗住唔去環球影城
京都大阪咁近 搵日搭車去咪算

Book曬八日京都 有無人會咁

留返一兩日大阪啦

環球影城都一日啦,行黑門市場、南堀江堆潮鋪,行下啲mall 搵下野食,都夠一日
去港區個水族館同摩天輪咪預多半日

最撚伏就係去咩新世界

我依家25 26 27 大板 28訓醒就走去京都
6京都2大阪
京都正好多

講多D
6京都2大阪
京都正好多

講多D

老實講 京都真係三日玩完 好睇咩季節去

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

樓主我勸你都係3日京奈 5日阪神

講多D

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

唔覺喎,以上景點可以停好耐,點會三日就夠。不過京都好早冇野行,我嗰次同frd晚晚用張pass返大阪

講多D

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

唔覺喎,以上景點可以停好耐,點會三日就夠。不過京都好早冇野行,我嗰次同frd晚晚用張pass返大阪

頂曬龍4日

都話洛 天光係寺 入夜係寺
分分鐘行完一日寺 第日出發前已經會爆句 哇屌又係寺 真係會後悔到生寺瘡

PLAN行程一定要問清隔離 咁樣樣COMBO法受唔受得住
D寺真係冇必要一野全部去暈曬
而且唔係花期葉期去 仲值唔值得去 會唔會之後揀中日子再去等等

ALTERNATIVELY
中間插下D水族館 甚至插宇治奈良 甚甚至插琵琶湖HAE浸一日溫泉都可以中和下

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

頂曬龍4日

分分鐘行完一日寺 第日出發前已經會爆句 哇屌又係寺 真係會後悔到生寺瘡

而且唔係花期葉期去 仲值唔值得去 會唔會之後揀中日子再去等等

中間插下D水族館 甚至插宇治奈良 甚甚至插琵琶湖HAE浸一日溫泉都可以中和下

我係櫻花期去呀

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

頂曬龍4日

頭幾句形容得好肉緊

我係櫻花期去呀

咁就要去...

淀川河川公園背割堤地区

京阪本線八幡市駅から徒歩10分

唔去飛田就唔使留咁多日嚮大阪啦

講多D

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

寺控

全部屌晒
巴打識貨同路中人

7 day大阪

我係櫻花期去呀

咁就要去...

淀川河川公園背割堤地区

我直頭係預左頭3日大及, 撞正有櫻花就殺過去
後5日就係周圍去京都或附近既景點, 然後邊到一有櫻花就殺過去

講多D

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

酒店已BOOK 頭3日大阪後5日京都,夾埋要差不多9千

我係櫻花期去呀

咁就要去...

淀川河川公園背割堤地区

除左呢到 果D寺係咪都會有櫻花
唔去飛田就唔使留咁多日嚮大阪啦

3日
玩大板京都果頭8日, 住3日大板, 再住4日京都分配是否恰當 ?

可以咁玩,因為京都有一條JR線直入機場
調轉都玩得,大阪難波有南海電鐵40分鐘反到入機場

前後我想大板先係因為
1. 近機場D 可以快D到步 快D擺行李快D開始 ETC , 再玩出去京都
2. 就係櫻花, 我係打算3月25-4月1去, 咁樣櫻花期就可以配合到大板開先, 京都開後,

萬一大板撞唔到櫻花期, 仲有京都保底 因為我京都會佔多D日數

依家我想大板3晚 京都4晚, 我TOTAL 8日

3月25號去酒店機票貴到HIHI...
我3月27飛 4月3返 機票加酒店都15000兩個人
先京都3天再落大阪玩5日

我係同巴打差不多情況 完全唔明點解避左長假期,
又避左4月頭D紅日, 仲要唔係細佬仔學校假期, 可以貴到咁, 唔明,,
我2個人, 機票+酒店埋單15000.... 9千酒店6千機票

講多D

除非你係寺控...

嵐山嵯峨野
伏見醍醐
清水祇園花見小路通
烏丸四条河原町
二条城
龍安金閣仁和寺
宇治平等院

寺控

全部屌晒
巴打識貨同路中人

我應該係景點控, 但今次去有D為左睇下櫻花,
姐係 如果以上既寺都有櫻花睇我應該會去曬就算唔係寺控
京都夜晚靜到hi hi
除非諗住上嵐山
唔係一定唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞